Laukaalaislupaus jahtaa jälleen MM-rallivoittoa, raju tautikin selätetty – ”Käsi on tiputuksen takia edelleen arka”

Ruotsin ja Portugalin MM-ralleissa selkeisiin WRC3-luokan voittoihin yltäneet Roope Korhonen ja Anssi Viinikka jatkavat MM-kautta Italian Sardiniassa.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäistä kertaa Välimeren saarella MM-rallia ajava kaksikko tavoittelee viikonlopun rallista kauden kolmatta WRC3-luokan ykköstilaa. Kahden voiton myötä luokan MM-pistejohdossa ajava suomalaiskaksikko lähtee Sardinian sorateille luottavaisina. Portugalin MM-rallissa sairastunut ja sen takia kesän SM-ralliavauksen väliin jättänyt Korhonen on toipunut ajokuntoon.

– Nyt ollaan täydessä kunnossa taas ajamaan rallia. Toinen käteni on tiputuksen takia edelleen hieman arka, mutta ei se ajamista haittaa. Kaikki on kunnossa, Korhonen vakuuttaa.

– Tällä kertaa emme ajaneet ennakkotestiä täällä, koska edessä on aika lailla samanlaista tietä kuin Portugalissa, jossa saimme ajettua kaksi hyvää testipäivää ja hyvän kisan siihen päälle. Automme tuntui Portugalissa todella hyvältä.

Korhonen ja Viinikka nousivat Ruotsin MM-rallissa ajetun WRC3-luokan voiton jälkeen MM-pistejohtoon. Kevään aikana MM-pistejohto vaihtui viidenteen sijaan, sillä Korhosen edellä pisteissä ajaneet kuljettajat olivat ehtineet kilpailla ennen Portugalin MM-rallia jo useammassa MM-osakilpailussa. Toinen ykköstila nosti kuitenkin suomalaiset takaisin pistejohtoon.

 – Portugalin MM-ralli opetti meille paljon ja saman tyyppistä tiestöä ja rallia on odotettavissa täälläkin. Tiet ovat hieman hitaampia sekä hiekkaisempia. Mukana on taas kaikki WRC3-luokan MM-sarjaa ajavat kuljettajat, jotka tulivat meille tutuksi jo Ruotsissa. Muutama uusikin kaveri on viivalla, joten kovaa kilpailua on tiedossa, Korhonen miettii.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi! Jaksossa äänessä on muun muassa Teemu Suninen, joka on lähellä huippupestiä rallin MM-sarjassa. Voit kuunnella jakson myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

WRC3-luokka starttaa varsin suurilta lähtönumeroilta reitille, joten pätkät ovat rujossa kunnossa jo ensimmäisillä ajokerroilla. Korhonen povaa perjantain liki 50-kilometrisestä Monte Lernon erikoiskokeesta yhtä ratkaisun paikkaa.

– Olemme ensimmäistä kertaa Sardinian MM-rallissa ja on tietysti iso haaste selvitä ralli ongelmitta läpi. Edessä on muun muassa kahdesti ajettava 50 km mittainen pätkä, ja se on oikeasti pitkä rykäisy. En ole koskaan ajanut lähimainkaan vastaavan pituista erikoiskoetta aiemmin, Korhonen summaa.

– Jos sen pätkän selviäisi molemmilla ajokerroilla ongelmitta ja saisi tuotua automme ehjänä rallin maaliin, niin se olisi kova juttu. Veikkaan, että täällä saa ja pitää ajaa kovempaa kuin Portugalissa, mutta on myös paikkoja, joissa vauhtia pitää laskea.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat