Quantcast

Nouseeko maksukuski vihdoin podiumille rallin MM-sarjassa? – ”Autoa kohtaan on oltava armelias”

M-Sport Fordin brittikuski Gus Greensmith saavutti viime vuonna Kenian MM-rallissa uransa parhaan tuloksen ajettuaan neljänneksi.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Greensmith sijoittui kolmessa kauden ensimmäisessä osakilpailussa viidenneksi, mutta sen jälkeen tahti on ollut vaisumpaa. Keskeytykset sekä Kroatiassa että Portugalissa ja Sardinian MM-rallin seitsemäs sija ovat tiputtaneet Ford-kuljettajan MM-taulukossa yhdeksänneksi.

Kauden avauskisassa Monte Carlossa Greensmith ajoi uransa ensimmäisen pohja-ajan. Alkuvuoden vahvat otteet nostivat miehen itseluottamuksen tasoa ja Greensmith on sen jälkeen asettanut tavoitteekseen uran ensimmäisen palkintosijan. Keniassa siihen on mahdollisuus, mutta arvaamattomassa rallissa myös onnea on oltava matkassa.

– Minusta Kenian ralli on vuoden huikein kokemus. Se on kaunis maa, mutta pätkät ovat erittäin rajuja autolle. Se on kisa, missä ei yksinkertaisesti voi ajaa joka pätkällä täysillä, isänsä taloudellisella tuella ajava Greensmith toteaa.

– Autoa kohtaan on oltava armelias. Olimme kuitenkin todella vahvoja Keniassa viime vuonna, joten toivon, että saamme jälleen hyvän tuloksen ajettua.

Greensmithin ranskalaisen tallitoverin Adrien Fourmaux´n alkuvuosi on puolestaan ollut täysi floppi. Viidessä MM-rallissa mies on keskeyttänyt neljä kertaa ja vyöllä on vain kaksi MM-pistettä Portugalin rallin yhdeksännestä sijasta.

Fourmaux toivoo saavansa kaudelleen vihdoin uuden suunnan Keniasta, jossa hän sijoittui viime kaudella viidenneksi.

– Se oli hieno tulos koko tiimille ja tietenkin myös minulle. Kenian ralli on mieletön kokemus. Viime vuonna Nairobissa oli teiden varrella varmasti miljoona ihmistä katsomassa autoja, Fourmaux hehkuttaa.

– Pelkästään villieläimet tekevät kisasta arvaamattoman. Koko ajan on havainnoitava myös teiden reunoja, että onko sieltä joku tulossa. Lisäksi rajuilla pätkillä autosta on pidettävä huolta.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat