Quantcast

WRC-tallin pomo varoittaa Safari-rallin petollisuudesta – ”Maaliin pääseminen on jo saavutus”

Hyundain WRC-tallin nuoren lupauksen Oliver Solbergin taival rallin MM-sarjassa on tällä kaudella ollut nihkeä.
Julien Moncet
Julien Moncet. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg on ajanut kolme MM-rallia ykkösluokassa keskeyttäen niistä kahdessa. Vain kotiralli Ruotsissa helmikuussa toi kuudennen sijan. Myös Portugalissa toukokuussa tilille tuli keskeytys, kun nuorukainen ajoi Hyundain Rally2-autolla.

20-vuotias ruotsalainen palaa Hyundain Rally1-hybridiauton rattiin Keniassa. Kahdessa edellisessä MM-osakilpailussa konkari Dani Sordo toi tiimille kaksi kolmatta sijaa. Nyt myös Solbergilta odotetaan suorituksia, joiden avulla korealaisvalmistaja voi taistella valmistajien mestaruudesta.

Solbergilla ei tosin ole Keniasta kovin ruusuisia muistoja, sillä viime vuonna hän ajoi ulos jo shakedownilla ja keskeytti kisan viidennellä pätkällä turvakaarien vaurioituessa ulosajossa.

– Kenia on hyvin erityinen kisa ja hyvin haastava sekä rankka sellainen. On silti upeaa päästä ajamaan sinne, sillä maa on upea ja fanit mahtavia. Odotan kisaa innolla, vaikka viime vuonna ralli ei päättynyt siellä osaltani kovinkaan hyvin, Solberg summaa.

– Nyt minulla on kuitenkin uusi mahdollisuus ja aiomme tarttua siihen täysillä. Sääolosuhteilla oli viime vuonna iso merkitys. Nähtäväksi jää, onko tilanne sama myös tällä kertaa, mutta kaikesta huolimatta helppo kisa ei ole luvassa. Tavoitteeni on löytää hyvä ajorytmi, pitää auto kunnossa ja napata hyvä tulos tallille.

Hyundain talli sai hankalan alkukauden jälkeen ison piristysruiskeen kesäkuun alun Sardinian MM-rallista, kun Ott Tänak juhli voittoa ja Sordo säesti kolmannella sijalla.

– Se oli meille todella tärkeä tulos ja koko tiimimme todellakin ansaitsi sen kaiken kovan työn jälkeen. Se myös todisti, että autossamme on vauhtia ja suorituskykyä, tallipomo Julien Moncet sanoo.

– Totta kai Safari on ihan omanlaisensa kisa, yksi kaikkein petollisimmista koko kalenterissa. Pätkät ovat säälimättömiä ja pelkästään maaliin pääseminen on saavutus. Meillä on kuitenkin itseluottamus kunnossa ja haluamme taistella jälleen voitosta.

Kenian MM-ralli starttaa torstaina Nairobin yleisöerikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä