Quantcast

Jokaisen WRC-tiimin himoitsema Ott Tänak testasi Keski-Suomessa (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tämän hetken nopein kuljettaja, Toyotan Ott Tänak testasi Yaris WRC:tä tiistaina Keski-Suomessa.

Videoiden perusteella Tänak paukutteli menemään pitkän päivän testaten säätöjä elokuun alussa ajettavaa Suomen MM-rallia varten. Tiistaina olikin varsin vilkas testipäivä, kun Tänakin lisäksi WRC-kuskeista Fordin Teemu Suninen haki säätöjä Mikkelin lähellä.

Tänak on tänä kesänä ja syksynä se kuljettaja, jonka päätös ensi kauden työnantajasta nytkäyttää koko WRC-kaartin sopimuskuvioita eteenpäin.

– Nopein vapaana oleva kuljettaja määrää tahdin. Asiat etenevät, kun hän saa sopimuksen aikaiseksi tai saa asiat muuten selviksi, rallimanageri Timo Jouhki sanoo Ylen verkkosivuilla.

– Veikkaukseni on, että Tänak jää Toyotalle, vaikka kyllä siinä kamppailua Hyundain ja M-Sportin kanssa käydäänkin, Jouhki jatkaa.

Toyotan luotettavuusongelmat ovat kuitenkin varmasti Tänakin takaraivossa, kun mies ensi kauden ajokkiaan valitsee. Yaris WRC on kiistatta nopein auto MM-sarjassa, mutta vakaakupissa voi yhtä hyvin painaa myös luotettavuus sekä henkilökemiat.

Videon Tänakin testeistä voit katsoa artikkelin yläpuolelta olevalta videolta. Toinen video alapuolella:

 

Keskiviikkona Suomen testit on aloittanut Citroenin talli. Sebastien Ogier on vuorossa tänään ja huomenna torstaina, kun taas Esapekka Lappi pääsee testivuoroon perjantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat