Jere Pensas avasi voittotilinsä rallin SM-sarjassa – ”Lopputulos on hieno yllätys”

Jere Pensas. Kuva: JiiVee Korpela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan V1600-luokan Suomi cupin mitalia jahtaava Laihian Jere Pensas (18) päästeli luokkavoiton lauantaina Kyrönmaan alueella kurvaillussa Pohjanmaa Rallissa. Voitollaan Renault Meganella kilpaileva Pensas tarrasi pistetaulukossa vahvasti kiinni luokkansa kakkostilaan.

Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi avasivat kuuden erikoiskokeen mittaiseksi kutistuneen rallin väkevästi. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Pensas repäisi johtopaikan reilun puolen minuutin erolla ennen luokan pistejohdossa olevaan Jani Lahtiseen.

Pätkien jälkeisellä huoltopaikalla Pensaan tiimissä nähtiin kuitenkin huolestuneilta ilmeitä.

– Auton öljypohjassa on halkeama ja siitä valuu öljyä ulos. Mitään yksittäistä isoa osumaa ei pohjapanssariin ole sattunut. Useissa kohdissa ajourien keskellä oli kuitnkin paljon irtokiviä. Niistä oli vain ajettava yli. Vuoto on onneksi pieni, mutta huolta se aiheuttaa, Pensas selvitti huoltotauolla.

Rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta olivat samat, joilla ralli oli aamupäivällä käynnistynyt. Pensas lähti soraränneihin tutulla rytmillä.

– Öljyvuoto on pysynyt melko hyvin kurissa. Pohjapanssarin ja öljypohjan väliin laitettiin tukeva pehmuste suojamaan mahdollisilta uusilta kivien iskuilta.

– Ero toisena tulevaan on edelleen puolen minuutin luokkaa. Ei meillä ole kuitenkaan varaa varmisteluun, sillä se voi sotkea ajorytmin. Mennään vain omalla rytmillä, sillä kovaa pitää kaverin tulla jos ajaa eron kiinni, Pensas laski.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Pensaan johto oli vielä yli puolen minuutin. Lopullinen ratkaisu tapahtui viimeisellä pätkällä. Lahtinen ajoi ulos. Pensas otti uransa ensimmäisen voiton SM-sarjan Suomi cupin V1600-luokassa.

– Tavoitteemme ralliin oli nostaa vauhtia lähemmäksi luokan nopeimpien aikoja. Lopputulos on hieno yllätys. Isot kiitokset menee kartturi Jouni Saarijärven suuntaan. Nuotit toimivat hienosti ja Jouni piti tunnelmat rauhallisina teknisistä ongelmista huolimatta, kirkasti neljät pohja-ajat kurvaillut Pensas.

Vasta kauden toisesta SM-rallista V1600-luokan urakan aloittanut Pensas kavensi voitollaan Lahtisen pistejohtoa Suomi cupissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat