Jere Kalliokoski pahat mielessä EM-sarjaan – ”Koitetaan Barcelonassa vähän häjyillä”

Jere Kalliokoski. Kuva: Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Euro RX-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, kausi alkaa tulevana lauantaina Barcelonasta ja päättyy syyskuun puolessa välissä Latviaan. AL-Härmää edustava 20-vuotias Jere Kalliokoski allekirjoitti talvella sopimuksen uuden ranskalaisen G-Fors-tallin kanssa, ja puhkuu intoa kauden alla.

– Jo ensimmäisestä tapaamisesta ja testistä selvisi, että ollaan tekemisissä rautaisten ammattilaisten kanssa. Olin kolme kertaa Euroopassa ajamassa. Ensimmäiset maistiaiset autosta otin Mettetin radalla, sitten oltiin Loheacissa ja viimeiset vedot ennen kisoja ajettiin Faleyrasissa.

– Tämä viimeinen testi oli muuten tallikaveri Jean-Baptisten kotirata, lähes kirjaimellisesti, sillä matkaa kaverin olohuoneeseen oli radalta pari kilometriä. Kyllä mä silti päivän mittaan onnistuin laittamaan hänelle kampoihin, ja aika tasoihin mentiin, Kalliokoski selvittää.

Euro RX-sarjan Kalliokosken tallikaverina ajaa ranskalainen, kolminkertainen Andros Trophyn, eli Ranskan jääratasarjan mestari Jean-Baptiste Dubourg. Autona kaksikolla on Renault Clio R.S.

– On nopea kaveri. Hyvä kun on tallin sisällä sparraaja, jonka kanssa voidaan jakaa niksejä ja pystytään vertailemaan vauhtia. Mun pohjalaisella luonteella ei tietenkään sovi jäädä sisäisessä kisassa toiseksi, Kalliokoski nauraa.

– Autosta on sanottava kolmen päivän perusteella, että voimaa on ja tähän mennessä myös luotettavuutta. Jokaisella testikerralla ollaan tietenkin huomattu pieniä juttuja joihin on puututtu ja saatu autoa aina vain paremmaksi. Vähän enemmänkin olisi voinut testata etenkin kuivalla kelillä, mutta kilpuriin on ihan hyvä tatsi.

Kaudella 2016 rallicrossin SuperCar-luokan suomenmestariksi ajanut Kalliokoski ajoi EM-sarjaa viime kaudella, joten kokemusta on jo karttunut. Nyt tavoite on asetettu korkeammalle kuin debyyttikaudella, joka meni kovatasoisen sarjan tapoihin kantapään kautta tutustuessa.

– Viime kaudesta jäi taskuun kokemusta. Albatec Racing-tallin auton kanssa oli aika paljon ongelmia, tosin silloin kun se päätti pelata, niin vauhtikin oli ihan kohdallaan. Siitä motivoituneena ja oppineena en ole itselleni liian ankara, mutta asetan silti tavoitteen aika korkealle. Sarjassa on kova taso, mukana on myös MM-sarjaa ajaneita kuskeja, joten helpolla ei podiumille nousta. Ehjä kausi, koko ajan autoa kehittäen ja pisteissä viiden joukkoon, siinä on tavoiteeni, Kalliokoski päättää.

Rallicross EM-osakilpailut kaudella 2018:

14.04. Barcelona
12.05. Belgia
30.06. Ruotsi
01.09. Ranska
15.09. Latvia

Lue myös nämä

  • Uusimmat