Jere Kalliokoski lähtee puolustamaan jääradan Suomen mestaruuttaan

Jere Kalliokoski. Kuva: Heikki Kapanen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jääradan SM-sarja alkaa tulevana viikonloppuna kahdella osakilpailulla. Lauantaina kilpaillaan Puolangalla ja sunnuntaina Paltamossa. Kauden kolmas osakilpailu on samalla sarjan finaali. Sen jännittävät hetket koetaan lauantaina 17. maaliskuuta Kuusamossa. Avauskilpailu piti ajaa Jalasjärvellä, mutta se jouduttiin perumaan heikon jäätilanteen vuoksi. 

– Alun perin en ollut lähdössä mukaan sarjaan tänä vuonna, sillä EM-rallicrossiin tähtäävät testit alkavat heti Paltamon kilpailun jälkeisenä päivänä Ranskassa. Mutta kuinkas ollakaan, käytiin Mitsulla fiilistelemässä jääradalla sunnuntaina, ja se riemu minkä siitä ajamisesta saan, vaikutti niin vahvasti, että näpyttelin ilmoittautumisen sisään heti kun pääsin kotiin.

AL-Härmää edustava Jere Kalliokoski ajaa luokassa 3, jossa kilpaillaan nelivetoisilla autoilla.

– Lähden samalla Mitsu Evo nelosella, millä viime kaudella voitin mestaruuden. Siinä on noin 500 hevosvoimaa, ja vaikka se ei uudempia Mitsuja parempi ajettava olekaan, jääradalla tarvitaan voimaa ja vääntöä ja sitä tuossa laitteessa riittää.

Lähden ihan luottavaisin mielin ajamaan. Tavoitteena on mestaruuden uusiminen, mutta mitaliinkin täytyy olla tyytyväinen, sillä kovaa sakkia on mukana, Kalliokoski päättää.

Kilpailu Puolangalla alkaa lauantaina kello 10.00. Myös Paltamon kilpailu alkaa sunnuntain kello 10.00. Kilpailuissa ajetaan alkuerät ja finaali. Kauden jokaisesta osakilpailusta saadut pisteet huomioidaan lopputuloksissa.

Lue myös nämä