Luhtaniemellä näytönpaikka Mikkelissä – ”Podium vaatii lähes täydellistä onnistumista”

Jani Luhtaniemi. Kuva: AKK/Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford Motorcraft Rally Teamin Jani Luhtaniemen seuraava kisa on perjantaina alkava Ralli SM –kauden toinen osakilpailu SM Vaakuna-Ralli Mikkelissä. Viimeistelyt tulevan viikonlopun kisaan on tehty huolella. Kuntoon on laitettu niin auto kuin kuskitkin.

  Rovaniemellä matka tyssäsi vaihdelaatikko-ongelmiin. Nyt se on kunnossa, ja samalla vaihdettiin moottorikin. Ollaan myös Jussan (kartturi Juha-Pekka Jauhiainen) kanssa ajettu nuottitreeniä ja tänään ajettiin vielä viimeiset testit. Kaiken pitäisi olla kunnossa, kertoi Jani Luhtaniemi.

Kauden avaus Rovaniemellä ei sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, eikä SM-pisteitä Tunturista herunut. Helpolla niitä ei saa Mikkelistäkään, onhan SM3-luokkaan ilmoittautunut yli 20 kilpailijaparia.

– Sen verran kovia kuskeja on ilmoittautunut SM3-luokkaan, että kympin sakkiin sijoittuminen vaatii paljon, ja podium-sijoitus vaatii lähes täydellistä onnistumista.

Luhtaniemi on myös mukana kilpailemassa paikasta Tulevaisuuden tähti -valintatilaisuuteen ja sitä kautta Suomen MM-ralliin. Valintaprosessissa otetaan huomioon SM-sarjan viisi ensimmäistä osakilpailua, ja ne nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat sarjapisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen.

Ensimmäisen ajetun osakilpailun jälkeen kisaa johtaa Luhtaniemen tiimikaveri Niko Mäkinen.

Lue myös nämä