Jenkkitähti hankki käyttöönsä WRC-auton – ”Tämä on eeppistä!”

Moottoriurheilun monitoimimies Ken Block ajaa tänä vuonna Hyundain WRC-autolla Pohjois-Amerikassa.
Ken Block
Ken Block. Kuva: Larry Chen/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Blockin edustama Hoonigan Racing Division ilmoitti perjantaina, että jenkkitähti kilpailee Hyundai i20 Coupe WRC -kilpurilla Yhdysvaltain rallisarjassa kaudella 2022.

– Tästä saattaa tulla suosikkikauteni rallissa Yhdysvalloissa. Kovaa kilpailua ja ajan modernilla WRC-autolla koko vuoden. Tämä on eeppistä, Block hehkuttaa tiedotteessa.

Blockin käyttämä WRC-Hyundai on vuodelta 2019. Se on ollut aiemmin Hyundain satelliittitiimin 2C Competitionin käytössä. Viime vuonna kyseisen kilpurin ratissa nähtiin Pierre-Louis Loubet, Ole Christian Veiby ja Oliver Solberg.

Rallin MM-sarjastakin tuttu Block hyppää kilpurin ohjaamoon jo tänä viikonloppuna, kun hän osallistuu Yhdysvaltain rallisarjan osakilpailuun Missourissa.

Blockin perhe on hyvin edustettuna Missourissa, sillä myös yhdysvaltalaiskuskin vaimo Lucy ja 15-vuotias tytär Lia starttaavat kisaan. Lucy ajaa M-Sportin kehittämällä Ford Fiesta Rally3 -autolla ja Lia Ford Fiesta R2T -ajokilla.

– Vaimoni nousee avoimeen luokkaan nelivetoisella autolla ja tyttäreni Lia kilpailee kunnollisella etuvetoisella turboautolla. Me kaikki olemme samaa tiimiä, Block iloitsee.

Kaksipäiväinen Rally in the 100 Acre Wood -sorakilpailu käynnistyy myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa ja päättyy sunnuntain vastaisena yönä.

Block kilpaili edellisen kerran WRC-autolla vuoden 2018 Katalonian MM-rallissa. Tuolloin hänellä oli käytössään Ford Fiesta WRC.

Lue myös nämä

  • Uusimmat