Jaro Kinnunen huikeista asetelmista talvikauden päätökseen – ”On pidettävä järki päässä”

Jaro Kinnunen. Kuva: Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM3-luokassa Peugeot 208 R2-autolla kilpaileva Jaro Kinnunen on Ralli SM-sarjan kilpailijoista ainoa, joka on voittanut kaksi tämän kauden ensimmäistä osakilpailua. Jarospeed-tiimin taktiikka on puolustaa asemiaan ensi lauantaina Joensuun ympäristössä ajettavassa Itärallissa.

Nopeimman kaksivetoisen titteli sekä SM3-luokan voitto ovat jälleen Kinnusen ja kartanlukija Tuukka Shemeikan tähtäimessä.

– Itärallin vaativat tiet tarjoavat hienot puitteet talvikauden päätöskisalle. Luonnollista on toki yrittää jatkaa voittojen tiellä. Viime kisan jälkeen kalusto on tarkastettu huolella, joten tekniikka on varmasti kunnossa, Kinnunen kertoo.

– Mikkelin osakilpailun suoritusta on purettu palasiin ja sieltä on löytynyt hyviä pieniä parannuskohteita omaan tekemiseen. Perusvauhtini on hyvällä tasolla, kun tein viimeksi puhtaan suorituksen ilman mitään suurempaa puristusta.

Kinnunen lähtee kisaan maltilla, vaikka varaa olisi toki myös puristaa lisää vauhtia.

– Tarvittaessa vauhtiin löytyy yksi pykälä lisää, mutta on kuitenkin pidettävä järki päässä ja ajateltava koko sarjaa. Tärkeää on sijoittua aina kärkiryhmään ja välttää virheet, Kinnunen tiedostaa.

Itäralli starttaa lauantaina klo 10.01 alkaen. Kisapäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on reilut 100 kilometriä. Rallin menestyjät ovat selvillä alkuillasta ja maalijuhlallisuudet alkavat klo 17.45.

Lue myös nämä