Jari-Matti Latvalalta iso vahvistus – ”Voi olla hyvillä mielin”

Toyotan rallitallin päällikön titteliä jo kolmatta vuotta kantava Jari-Matti Latvala vahvisti keskiviikkona, että hän jatkaa tehtävässään myös ensi kaudella.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvala nousi tallipäälliköksi Tommi Mäkisen tilalle vuoden 2021 alussa, kun oma ajoura ei enää lähtenyt WRC-tasolla lentoon. Latvala on ollut todistamassa tallipomon pallilla Toyotan kolmea merkkimestaruutta sekä Kalle Rovanperän uran ensimmäistä maailmanmestaruutta.

– Olen sopinut ja ilmoittanut, että jatkan ensi vuonna. Olemme kaiken alustavasti sopineet ensi kauden osalta, Latvala vahvisti Keski-Euroopan MM-rallin aattona.

– Se on ehdottomasti hieno juttu. Voi olla hyvillä mielin, että työt jatkuvat.

Latvalan sopimus kattaa ainakin tällä tietoa vain ensi kauden. Toyota ja Latvala ovat solmineet joka kerta vain yhden vuoden kontrahdin. Tuurilainen toimii tallipäällikön tehtävässä oman yrityksensä kautta.

– Me olemme sopineet, että menemme vuosi kerrallaan. Toyota sitä on ehdottanut. Olen töissä oman yritykseni kautta. Koska olen yrittäjä, niin puhutaan, että olen Toyotalle bisneskumppani. Se on heidän käytäntönsä, jota he tykkäävät tehdä, Latvala totesi.

Latvala on päässyt tallipäällikön roolissa juhlimaan mestaruuksia, mutta miehen omien sanojen mukaan yksi merkittävä tekijä on läheiset välit Toyotan hallituksen puheenjohtajaan Akio Toyodaan.

– On ollut upeaa päästä Japaniin keskustelemaan ison autotehtaan pääjohtajan kanssa moottoriurheilusta. Hän on käynyt myös meillä. Akio on kuitenkin Japanissa melkein presidentistä seuraava. Tällaisia mahdollisuuksia ei kovin monelle tule, Latvala hehkutti.

– Hän antoi minun ajaa myös Jyväskylässä, joka oli iso kunnianosoitus minulle. Se on ollut tosi kova juttu.

Latvala myös kokee, että tallipäällikön tehtävässä hänen sanomisiaan kuunnellaan paljon tarkemmin kuin kuljettaja-aikoina.

– Minulta on kyselty mielipiteitä lajista ja sen tulevaisuudesta, viimeksi RallyLegend-tapahtumassa San Marinossa. Saan olla vaikuttamassa ja minua kuunnellaan. Kuljettajana voi sanoa asioita, mutta se menee enemmän valittamiseksi, koska olet vain kilpailemassa. Ei sinua silloin ihan samalla tavalla oteta, Latvala korosti.

Katso alapuolelta, mitä Keski-Euroopan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat