Quantcast

Jari-Matti Latvalalla täysi luotto Rovanperään – ”Tilanne vain innostaa Kallea!”

Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä, tallipomo Jari-Matti Latvala ja kartanlukija Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä starttaa uudesta tilanteesta parin viikon kuluttua ajettavaan Kroatian MM-ralliin. Suomalaisnuorukainen on MM-sarjan johtajana ensimmäisenä autona tiellä.

Kroatiassa ajetaan asvaltilla, joten lähtöpaikasta ei pitäisi olla Rovanperälle ainakaan haittaa. Rennonletkeä jyväskyläläinen ei myöskään tunnetusti stressaa, eikä ota paineita, joten MM-johtajan viitta solahtaa nätisti Rovanperän harteille.

– Luulen, että se vain innostaa häntä. Voisi kuvitella, että siitä voisi ottaa paineita, kun johtaa MM-sarjaa, mutta Kalle on rauhallinen ja hän osaa kontrolloida hienosti paineita vaikeissa tilanteissa, Latvala kertoi japanilaiselle RallyPlus-julkaisulle.

– Tilanne on hänelle täysin uusi, mutta Kalle itse kokee sen positiivisena. Hän on valmis. Kalle on toki yhä nuori ja kokemusta tarvitaan edelleen. Hän tietää, että vastustajat ovat todella kovia. Kisa on vieläpä asvaltilla, joten soran putsaamisesta etuautona ei ole huolta.

Toyota testaa parhaillaan Kroatiassa. Sen sijaan pahin kilpailija Hyundain on jo testinsä ajanut. Tänä viikonloppuna korealaisvalmistaja ajattaa WRC-kuskejaan Sanremon rallissa hankkimassa tärkeää asvalttikokemusta.

– Hyundailla on tapana osallistua pienempiin arlleihin, jotta heidän kuljettajansa saavat fiilistä. Me keskitymme testaamaan hyvin, emmekä ole niinkään osallistuneet pieniin ralleihin. Olen silti luottavainen, että kuskimme saavat testeistäkin hyvän ajofiiliksen päälle, Latvala summaa.

Tuleva Kroatian upouusi MM-ralli on kaikille uusi seikkailu. Luvassa on nopeavauhtisia asvalttipätkiä.

– On hienoa, että pääsemme kokemaan uusia ralleja. Se ei ole niin tekninen kuin Korsikan MM-ralli, vaan pikemminkin todella hyvällä rytmillä ajettava nopea kisa. Se on varmasti erittäin hauska ralli kuskille, Latvala povaa.

– Autossa ei ole sinänsä mitään uutta. Tämä on ensimmäinen puhdas asvalttiralli tällä kaudella, joten tärkeintä on saada hyvä tuntuma uusiin asvalttirenkaisiin. Meillä on vähän kokemusta Montesta, mutta ei puhtaasta asvaltista. Jotain voidaan siis varmasti kokeilla testeissä.

Katso alapuolelta edellisen MM-rallin, Rovaniemen osakilpailun parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat