Jari-Matti Latvala pakkasi laukkunsa ja lähti kotiin kesken kisan – neuvottelee vielä alennuksesta Tommi Mäkisen kanssa

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Jari-Matti Latvalan kilpailu Ruotsin MM-rallissa jäi vain kolmen erikoiskokeen mittaiseksi.

Latvalan ajamaan Toyota Yaris WRC -autoon iski tekninen vika perjantain toisella erikoiskokeella. Auton moottori ei käynyt kunnolla, ja tuurilainen putosi kahden ja puolen minuutin päähän kärjestä ennen päivän neljättä erikoiskoetta.

– Hypyn jälkeen tuli pieni kosketus tiehen, ja 300 metriä myöhemmin moottori alkoi pätkiä. Moottorista lähti kaikki tehot muutamaksi sekunniksi. Se heräsi uudestaan ja mietin, että ei tässä sen kummempaa. Mutta muutamaa kilometriä myöhemmin moottori teki saman tempun mutkassa, minkä takia spinnasimme, Latvala kertasi.

– Yritimme käynnistää systeemin uudestaan, mutta se ei auttanut. Kolmannella erikoiskokeella moottori pätki entistä enemmän.

Latvala päätti ennen perjantain päätöspätkää jättää kilpailun kokonaan kesken.

– Emme voi tehdä enää mitään. Se ei auta sopimusneuvotteluissa, vaikka ajaisin huomenna hyviä pätkäaikoja. Tulokset ratkaisevat, Latvala kiteytti.

Lue myös: EK5: Suomalaisten perjantain päätöspätkästä murheellinen: Latvala ei osallistunut, Rovanperä teki ikävän virheen

Viime kauden jälkeen ilman WRC-sopimusta jäänyt Latvala teki kovan taloudellisen satsauksen osallistuakseen Ruotsin ralliin ja antaakseen näyttöjä tehdastiimeille. Latvala vuokrasi Toyotalta Yaris WRC -auton, jonka hintalappu yhteen ralliin on reilut 200 000 euroa.

– Meillä oli Juhon (kartanlukija Hänninen) kanssa jo siirtymällä sellainen olo, että olemme luovuttaneet. Tuntui siltä, että kaikki tehty työ valui hukkaan. Olisi ollut vaikeaa motivoida itsensä huomiselle.

Katso alta kooste torstai-illan ja perjantaiaamun tapahtumista Ruotsin MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Latvala ja Hänninen pakkasivat laukkunsa jo perjantai-iltapäivänä ja suuntasivat kohti Suomea. Latvalalla on vielä edessä neuvottelut Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen kanssa mahdollisesta vuokranalennuksesta.

– Tällaisessa tilanteessa on aina mahdollisuus neuvotella tiimin kanssa. Tilanne olisi erilainen, jos olisin täräyttänyt ulos – silloin olisi turha kysellä alennusta. Silloin voi neuvotella, kun ongelma ei ole johtunut kuljettajasta, Latvala sanoi.

Latvala on jo aiemmin vahvistanut, että hän vuokraa Toyotalta kaluston elokuussa ajettavaan Suomen MM-ralliin. Latvalan toiveissa on, että hän saa kasaan budjetin myös kesäkuiseen Sardinian osakilpailuun.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja