Jari-Matti Latvala pääsi irti Toyotan Rally1-autolla Petter Solbergin kanssa – tallipomolta mielenkiintoinen havainto kilpurista

Jari-Matti Latvala sai maistiaisen Toyotan GR Yaris Rally1 -autosta tänä viikonloppuna Englannissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkönä työskentelevä Latvala palaa ajopuuhiin rallin MM-sarjassa elokuun alussa, kun hän kilpailee Toyotan neljännellä Rally1-hybridikilpurilla Suomen MM-rallissa. Ennen kilpailua Latvala testaa autoa yhden päivän ajan tiimin testialueella Keski-Suomessa.

Lue myös: Kalle Rovanperä hehkuttaa Jari-Matti Latvalan ”siistiä” temppua: ”Ei tapahdu kovinkaan usein”

Latvala pääsi ajamaan Toyotan huippuluokan kalustolla jo Goodwoodin vauhtifestivaalin metsäerikoiskokeella. Latvalan mukaan ajaminen Goodwoodissa oli hyvää harjoitusta tulevaa varten.

– Siitä on apua, että sain jonkinlaisen käsityksen autosta ennen rallia. Odotan innolla sitä, että pääsen ajamaan autolla enemmänkin viikonlopun aikana, Latvala kertoi Motorsport.comin mukaan.

– Kun menen testiin, minulla ei mene aikaa siihen, että yritän ymmärtää autoa, Latvala lisäsi.

Lauantaina ajamiset jäivät Latvalalta ja kaikilta muilta Goodwood Festival of Speedin kuljettajilta väliin. Lauantain tapahtumat peruttiin kokonaan myrskylukemiin nousseen tuulen vuoksi.

Lue myös: Esapekka Lappi ei pääse vielä jättiyleisön eteen – syynä poikkeukselliset olosuhteet

Goodwoodin vetonsa aikana Latvala koki ensimmäistä kertaa, millaista on ajaa hybridiyksikön kanssa. Sähkömoottori tarjoaa hetkellisesti lisää potkua kilpuriin polttomoottorin rinnalla.

– Täytyy sanoa, että olen todella vaikuttunut. Se tuntuu kuin vanhalta Audi Quattrolta, kun turbobuusti on käytössä, Latvala vertasi.

– Autoa on todella helppoa ajaa. Töyssyt eivät enää tunnu samalla tavalla kuin ennen. Jousitus on erittäin korkealla tasolla verrattuna 20 vuoden takaisiin WRC-autoihin.

Goodwoodissa Latvalan rinnalla GR Yaris Rally1 -autossa istui vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg.

– En ollut koskaan aiemmin ajanut autolla erikoiskokeella. Kun menin Petterin kanssa, tiesin, etten voi ajaa hiljaa, mutta samaan aikaan minun oli pidettävä auto varmasti tiellä, Latvala naurahti.

– Ajoin ensimmäistä kertaa hybridin kanssa. Se oli jännittävää, ja myös Petter oli innoissaan siitä.

Kaikki rallin MM-sarjan WRC-tallit ovat paikalla Goodwoodin vauhtifestareilla. Sunnuntaina tapahtumassa pääsee irti muun muassa Esapekka Lappi Hyundain Rally1-autolla.

Goodwoodista rallitähdet suuntaavat Viroon, missä ajetaan MM-kauden seuraava osakilpailu ensi viikonloppuna.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat