Quantcast

Jari-Matti Latvala esitti pahoittelut tallipomo Tommi Mäkiselle

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huippuonnistuminen jäi Jari-Matti Latvalalta saavuttamatta sunnuntaina päättyneessä Chilen MM-rallissa.

Latvala oli mukana kärkikamppailussa toisen ajopäivän viimeiseen erikoiskokeeseen saakka. Latvalan auto osui sisämutkassa olleeseen kiveen, joka rikkoi auton ajokelvottomaan kuntoon.

Latvala jatkoi kisaa sunnuntaina ja sijoittui pistesijojen ulkopuolelle 11:nneksi. Hän sai hieman lohtua Power Stage -erikoiskokeelta, jolta hän keräsi kolme lisäpistettä pätkän kolmossijasta.

– Täällä oli kaikki ainekset ajaa palkintokorokkeelle ja saada huippuhyvä tulos. Lauantaina oli sumua, ja silloin pitää hyökätä, koska sumussa on mahdollisuus tehdä eroja. Käänsin nypyltä liian aikaisin sisään. Näkyvyys oli huono, ja mutkassa oli kivi, joka osui suoraan pyörään ja rikkoi jousituksen. Se oli oma virhe, Latvala tunnusti rallin päätyttyä.

Katso alta Latvalan mietteet kisan jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,262674″ ap mute ]

 

Latvala keskusteli asiasta Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen kanssa.

– Tommi oli kaiken kaikkiaan positiivinen ja sanoi, että vauhti on kohdallaan ja sinulla on hyvät edellytykset Portugalissa. Pahoittelin hänelle sitä, että tiimipisteet menivät. Mutta Tommi sanoi, että tässä on vielä kisoja jäljellä, eikä ole mitään hätää, Latvala kertasi keskustelun.

Latvala ei ole yltänyt tällä kaudella kertaakaan kolmen parhaan joukkoon. Parhaimmillaan Toyotan suomalaiskuski on ajanut viidenneksi Monte Carlon ja Argentiinan ralleissa. MM-pisteissä tuurilainen on vasta yhdeksäntenä 90 pistettä kärkeä jäljessä.

– Alkuvuosi on ollut takkuinen. Minusta näkee heti, jos minua ei naurata, ja silloin ei kulje yhtään. Sitten kun naurattaa ja on rento olo, silloin homma toimii, Latvala sanoi.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan vajaan kolmen viikon kuluttua Portugalissa.

– Portugalin ralli sopii minulle. Voitin siellä vuonna 2015. Viime vuonna kilpailu meni vauhdillisesti hyvin, vaikka alussa ajoin kiveen ja rikoin jousituksen. Sen jälkeen kaksi päivää meni tosi hyvin, Latvala muisteli.

Katso alta tilanne, joka johti Latvalan keskeytykseen lauantaina.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262578″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat