Jari Ketomaalla voitokas paluu rallisprintin SM-sarjaan – ”Älyttömän hienot ovat tunnelmat”

Jari Ketomaa
Jari Ketomaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Mikkeliläinen rallin MM- ja SM-sarjassa menestyksellisesti urallaan kilpaillut Jari Ketomaa voitti lauantaina rallisprintin SM-sarjan toisen osakilpailun.

Ketomaa ajoi kotikilpailussaan, kun SM-pisteistä kilpailtiin Mikkelissä Löydön Kartanon maastossa. R5-luokan ralliautolla, Ford Fiestalla, kilpaileva  Ketomaa ajoi noin kolmen kilometrin reitin aikaan 1.46,75. Ketomaan voittoaika syntyi toisella ajokierroksella. Ketomaa oli nopein myös avauskierroksella, toisella hän kykeni parantamaan aikaansa 2,22 sekuntia.

– Älyttömän hienot ovat tunnelmat, ainahan voittaminen on mukavaa. Lähdin ajamaan niin kovaa kuin osasin, voittamista en niinkään miettinyt. Siitä tulee paineita. Ensimmäinen kierros oli hyvä ja toinen kierros meni ihan nappiin. Siihen ei jäänyt juurikaan parannettavaa, iloitsee Ketomaa.

– Ensimmäisellä kierroksella tein pari virhettä. Tiesin, että kun ajan tarkasti enkä hölmöile, pystyn parantamaan toisella vedolla aikaani. Toisella kierroksella isolta tieltä pienelle tielle käännyttäessä sain hyvän vedon päälle. Päätin pitää auton vain urassa ja mennä sievästi. Kierrosten välillä kävin vielä katsomassa pari paikkaa, josta pystyi oikaisemaan. Todella hyvin kilpailu meni, kiitos kaikille jotka tämän kilpailun ajamisen mahdollistivat.

Ketomaa palasi kotikilpailussaan rallisprintin pariin vuosien tauon jälkeen. Ketomaa kilpaili Ford Escortilla ja VW Golfilla rallisprintien nuorten luokassa 1990-luvun loppupuolella.

Toiseksi yleiskilpailussa ja nelivetoluokassa ajoi härmäläinen Jukka Ketomäki R5-luokan Skoda Fabialla. Ketomäki paransi huimasti aikaansa toisella ajokierroksella, avauskierroksen aika 1.53,03 kohentui aikaan 1.48,33. Ketomäki johti kilpailua hetken aikaan, kunnes Ketomaa pusersi ohitse.

Kolmanneksi nelivetoluokassa ja yleiskilpailussa ajoi rallisprintin seitsenkertainen Suomen mestari, tuusulainen Tomi Hallia. Hän kiersi nelivetoisella Mitsubishi Lancerillaan radan aikaan 1.48,48. Ketomäen ja Hallian välinen aikaero oli siis vain 0,15 sekuntia. Hallia voitti oman luokkansa ja sai luokkavoitosta täydet SM-pisteet.

Mikkelin SM-osakilpailussa kaksivetoisten nopein oli raumalainen Jussi Nordberg. Takavetoista BMW M3 -autoa käskyttävä Nordberg kiersi radan aikaan 1.56,43. Hän kykeni parantamaan aikaansa toisella kierroksella peräti reilut viisi sekuntia.

– Mietteet ovat hyvät. SM-sarjan kannalta tilanne on hyvä, kun pisteitä kertyy.

Nordberg on kuluvan talven aikana ajanut F-rallisarjan kilpailuita.

– Tosin siellä olen ajanut eri autolla. Kilpailukilometreistä on aina etua, vaikka ralli- ja rallisprint-autot ovatkin erilaisia.

Toiseksi kaksivetoisissa ja samalla oman luokkansa voittoon ajoi kankaanpääläinen Paavo-Petteri Männistö. Hän kiersi Fiat X1/9 eli ”Murtoluvulla” radan aikaan 1.56,49. Hän siis jäi vain 0,06 sekuntia Nordbergista.

Kolmanneksi kaksivetoisissa ajoi Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä Toyota Starletilla.