Quantcast

Jari Huttuselle loistava uutinen – Marcus Grönholm: Tämä ei ole aprillipila

Suomalainen rallilupaus Jari Huttunen, 28, ajaa Suomen MM-osakilpailussa M-Sport Fordin Puma Rally1 -autoa, mikäli sopimusehdot saadaan määräaikaan mennessä täytettyä.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttusen manageri Marcus Grönholm vahvisti asian perjantaina GRX-tiiminsä tiedotteessa. Huttunen on saamassa ensimmäisen kerran urallaan huikean näyttöpaikan MM-sarjan pääluokassa.

– Tämä ei ole aprillipila. Asiasta on M-Sportin johtajan Malcolm Wilsonin kanssa sovittu, sopimus on olemassa, ja Jari ajaa Jyväskylässä, mikäli saamme sopimukseen liittyvän budjetin toteutettua, seitsemän kertaa Suomen MM-rallin urallaan voittanut Grönholm kertoo.

Huttunen teki ennen tätä kautta pitkään yhteistyötä Hyundain rallitiimin kanssa. Viime kauden lopulla Kiuruveden ralliässä teki Grönholmin kanssa päätöksen siirtyä Hyundailta M-Sportille, jonka kuljettajana Huttunen kilpailee tänä vuonna rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Rallin MM-sarjan pääluokassa on ajettu tämän kauden alusta lähtien Rally1-luokituksen hybridikilpureilla. Huttuselle pääsy M-Sport Fordin Puma Rally1 -auton rattiin olisi toiveiden täyttymys.

– Osallistua tehdastallin Rally1-kalustolla Suomen MM-ralliin on ollut pitkäaikainen haaveeni ja tavoitteeni, jota varten olen tehnyt jo vuosia töitä. Nyt se on lähellä onnistua. Iso kiitos nyt jo mukana oleville yhteistyökumppaneilleni, Huttunen sanoo.

Huttusen Rally1-projektin taustalta löytyvät Grönholmin lisäksi autourheilusta tutut Jari Viita (Viita-Yhtiöt) sekä Tuomas Skantz (Keski-Suomen Betonirakenne).

– Elämme haastavia aikoja, mutta projektimme toteuttamiseksi etsimme vielä Jarin (Viita) ja Tuomaksen (Skantz) rinnalle lisää yhteistyökumppaneita, joille tarjoamme erinomaisen näkyvyyden Pohjoismaiden suurimmassa vuosittaisessa urheilutapahtumassa, Grönholm sanoo.

Huttunen aloitti kautensa helmikuussa Ruotsin MM-rallissa, jossa hän ajoi kolmanneksi WRC2-luokassa. Huttusen WRC2-ohjelmaan kuuluvat tänä vuonna myös Kroatian, Sardinian, Viron, Belgian ja Espanjan MM-osakilpailut.

Kuuntele alta, mitä Huttunen kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan Ruotsin MM-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,401189″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat