Quantcast

Jari Huttunen huikeassa lennossa – suomalaiskuski jättänyt WRC-konkarin taakseen

Jari Huttunen ja Mikko Lukka
Jari Huttunen (oik.) ja Mikko Lukka. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen aloitti vauhdikkaasti urakkansa sunnuntaiaamuna käynnistyneessä Rally di Albassa Italiassa.

Hyundain i20 R5 -autolla kilpaileva Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajavat kovassa seurassa asvalttirallissa, mutta suomalaispari ei lähtenyt nöyristelemään kilpailuun. Huttunen on kilpailussa komeasti toisena kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Huttusen edellä on ainoastaan Hyundain WRC-tiimin kokoonpanoon kuuluva Craig Breen, jolla on 6,1 sekunnin etumatka suomalaiseen nähden.

Kiuruvedeltä kotoisin olevan Huttusen taakse on jäänyt muun muassa rallin MM-sarjan konkarikuljettaja Dani Sordo. Huttusen kanssa samanlaisella Hyundailla kilpaileva Sordo on neljäntenä 9,9 sekunnin päässä kärkisijasta.

Huttunen oli toiseksi nopein kilpailun avanneella Iglianon erikoiskokeella ja toisella pätkällä hän piti kolmanneksi nopeinta vauhtia. Kolmannella erikoiskokeella Huttunen antoi hieman periksi jäätyään 5,3 sekuntia Simone Mielen ajamasta pohja-ajasta.

Alba-rallin yhteydessä ajetaan myös erillinen WRC-luokka, jossa ovat mukana Hyundain tehdastiimin kirkkaimmat tähdet Thierry Neuville ja Ott Tänak. Belgialaiskuljettaja Neuville piti kovinta vauhtia ensimmäisellä lenkillä kellotettuaan kaksi pohja-aikaa kolmella erikoiskokeella. Neuvillella on luokassa 7,1 sekunnin etumatka hallitsevaan maailmanmestariin Tänakiin ennen toista kolmen erikoiskokeen lenkkiä.

Ranskalaislupaus Pierre-Louis Loubet ajaa WRC-luokassa kolmantena 15,5 sekunnin päässä Neuvillesta. Loubet kilpailee Neuvillen ja Tänakin tavoin Hyundai i20 WRC -autolla.

Aamun kolme erikoiskoetta ajetaan toistamiseen pienen tauon jälkeen. Sama kolmen pätkän lenkki vedetään iltapäivällä vielä kolmanteen kertaan ennen maalia.

Rally di Alban tilanne EK3/9 jälkeen:

1. Craig Breen   Hyundai 20.37,1
2. Jari Huttunen  Hyundai  +6,1
3. Luca Rossetti  Hyundai  +7,4
4. Dani Sordo   Hyundai  +9,9
5. Simone Miele  Citroen  +10,6
6. Anthony Fotia  VW    +15,9

Rally di Alba, WRC-luokan tilanne EK3/9 jälkeen:

1. Thierry Neuville  Hyundai 19.39,0
2. Ott Tänak      Hyundai  +7,1
3. Pierre-Louis Loubet Hyundai  +15,5
4. Luca Pedersoli   Hyundai  +40,9
5. Manuel Villa    Ford  +1.39,0
6. Massimo Pedretti  Ford  +1.52,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat