Jälleen kartturinvaihdos rallin MM-sarjassa, nyt vaihtuu aisapari norjalaiskuskin vieressä

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen ja Ola Floene ajoivat viimeksi yhdesäs Viron MM-rallissa WRC2-luokan voiton arvoisesti. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa on nähty viimeisen vuoden aikana hurja määrä kartturinvaihdoksia, eikä sille tunnu näkyvän loppua. 

Skodalla WRC2-luokkaa sekä EM-sarjaa ajava Andreas Mikkelsen kertoi tiistaina sosiaalisessa mediassa, että hänen ja kartanlukija Ola Floenen yhteistyö päättyy.

Asiaan ei liity mitään draamaa, sillä Floene keskittyy jatkossa pelkästään kestävyyskisoihin. Ensimmäinen askel on aloittaa valmistautuminen ensi tammikuussa ajettavaan Dakar-ralliin.

– Kiitos Ola! Annoimme kaikkemme. Olen varma, että suoriudut upeasti Rally Raid -ohjelmastasi. Kiitän sinua hienosta työstäsi, tunteista ja historiasta, jotka olemme jakaneet yhdessä aina vuodesta 2006 lähtien, Mikkelsen kirjoitti Instagramissa.

– Ei ole huonoja fiiliksiä täällä päässä! Seuraan omaa polkuani Red Bullin Off Road -tiimissä kohti Dakaria. Andreaksella on oma uransa WRC:ssä. Olen ollut vuodesta 2019 lähtien mukana Dakar-hommissa ja taas on aika aloittaa valmistautuminen seuraavaan kisaan, Floene vastasi Mikkelsenin viestiin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Andreas Mikkelsen (@amikkelsenrally) jakama julkaisu

Mikkelsen ja Floene ajoivat ensimmäistä kertaa yhdessä jo vuonna 2006, kun Mikkelsenin ralliura oli vasta alussa. Kausilla 2006-12 Mikkelsen luotti Floenen palveluksiin. Kaudeksi 2013 Mikkelsen nousi Volkswagenin tehdastiimiin ja kartturiksi tuli ensin Mikko Markkula, joka kuitenkin vaihtui jo vuoden 2014 aikana takaisin Floeneen. Vuosina 2016-20 Mikkelsenin vierellä istui Anders Jaeger.

Mikkelsenin uuden kartturin nimi ei ole vielä tiedossa.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Viron MM-rallista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384233″ ap mute]

 

Lue myös nämä