Ranskalaiskuski aikoo syrjäyttää Teemu Sunisen Suomen MM-rallissa

Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen kertoi Viron MM-rallin, että seuraavassa kilpailussa elokuussa Belgiassa jokelalaisella on allaan jälleen alemman kategorian Ford Fiesta R5. 

Sunisella oli kuitenkin vahva luotto, että hän palaa WRC-auton puikkoihin jälleen syyskuun Kreikan MM-rallissa. Sen sijaan syys-lokakuun vaihteessa ajettavaan Suomen osakilpailuun M-Sport ei ole vielä kuskejaan lyönyt lukkoon.

Tallin ranskalaiskuski, energiajuomajätti Red Bullin sekä Ranskan autourheiluliiton tuella ajava Adrien Fourmaux on kuitenkin sitä mieltä, että hänen pitäisi olla Fordin WRC-auton ratissa Keski-Suomen sorateillä. Varmaa on, että  Gus Greensmith kaasuttelee Suomessa WRC-autolla, sillä britti ajaa ainoana M-Sportin kuskina tänä vuonna täyden kauden.

– Ensi kaudeksi tulee uuden sukupolven ralliautot, ja jos minun halutaan jatkavan tallissa, niin ehdottomasti minun pitää tuntea Suomen rallin vauhti WRC-auton ratissa. Se olisi iso apu kokemuksen kannalta, jotta ymmärtäisin paremmin iskunvaimentimia sen kaltaisessa kilpailussa, 26-vuotias ranskalaiskuski sanoo Dirtfishin sivuilla.

M-Sportin tämän hetken kolmikosta juuri Fourmaux´n ensi kauden sopimuksen uskotaan olevan kaikkein lähimpänä. Jos M-Sport valitsee ranskalaisen WRC-auton rattiin, tarkoittaa se suurella todennäköisyydellä sitä, ettei Suninen saa ykköskaliiberin autoa alleen kotikilpailussa.

Fourmaux on ajanut Suomen MM-rallissa vain kertaalleen vuonna 2019, jolloin alla oli etuvetoinen Ford Fiesta R2. Ranskalainen ei kuitenkaan epäile, etteikö Suomen nopeilla sorateillä vauhti löytyisi myös WRC-kilpurin ratissa.

– Esimerkiksi Portugalissa en ollut ajanut koskaan aiemmin, mutta ei se mennyt hassummin (kuudes sija). Eihän se toki paras tulos ollut, mutta kuitenkin ihan okei ja hyvää oppia, Fourmaux summaa.

Dirtfishin tietojen mukaan Fourmaux on testannut ensi vuoden Ford Puma Rally1 -hybridiautoa huomattavasti enemmän kuin Suninen. Jo pelkästään tämä ennakoi vahvasti sen puolesta, että kaksikon osalta lähempänä ensi vuoden sopimusta on Fourmaux.

Jos ranskalainen vielä syrjäyttää Sunisen Suomen MM-rallissa WRC-auton ratissa, joutuu suomalainen etsimään isolla todennäköisyydellä työpaikkaa brittitiimin ulkopuolelta.

Rallin MM-sarja jatkuu Belgiassa elokuun 20. – 22. päivä.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat