Italialaiskeräilijä osti kolme Citroenin WRC-autoa – ”Aivan eri aurinkokunnasta”

Italialainen bisnesmies ja autojen keräilijä Alessandro Gino osti kerralla kolme Citroenin vanhaa WRC-autoa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi ajoi Citroenilla kaudella 2019. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ginolta löytyy jo ennestään kokoelmista yksi Hyundai i20 WRC, jonka hän osti tammikuussa 2C Competition -tiimiltä. Tallista löytyy lisäksi Mini Countryman WRC sekä Subaru Impreza WRC vuosimallia 2004.

Citroen vetäytyi rallipikataipaleilta vuoden 2019 jälkeen, jonka jälkeen ranskalaismerkin WRC-menopelejä ei ole juuri kisatoimissa nähty. Gino päätti matkustaa Pariisiin, jossa mies testasi autoa ja löi tiskiin rahat kolmesta WRC-tykistä.

Italialaiskeräilijän Gino WRC Invest -sivuston mukaan ainakin yksi Citroeneista on laitettu myyntiin. Ralliautojen lisäksi Ginolta löytyy lukuisia muitakin autoja kokoelmastaan.

– Vanhat 1,6-litraiset, kuten minun Fiestani olivat hauskoja ajettavia, mutta eivät välttämättä kovin paljon nopeampia kuin R5. Nämä WRC Plus -autot ovat ihan eri aurinkokunnasta verrattuna R5-autoihin, Gino hehkuttaa Facebook-sivuillaan.

Pian 40 vuotta täyttävän Ginon autokauppojen konserniin kuuluu Italiassa 13 liikettä. Myytäviin merkkeihin kuuluvat muun muassa Maserati, Aston Martin ja Lotus.

Gino on ajanut itsekin monta vuotta rallia lähinnä kotimaassaan. Miehellä on vyöllään myös kolme MM-rallia. Gino on ajanut Monte Carlon MM-rallissa kolmesti. Paras tulos tuli tänä vuonna, kun hän oli Hyundai i20 R5:n ratissa ratissa yleiskilpailun 19:s.

Gino julkaisi Facebook-sivuillaan myös videon Citroenin WRC-auton koeajosta.

Lue myös nämä