Hyviä uutisia Rovanperälle: Skodan uudella ralliautolla huikea debyytti

Jan Kopecky
Jan Kopecky. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Motorsport sai voitokkaan debyytin uudelle Skoda Fabia R5 -ralliautolleen viikonloppuna.

Konkarikuljettaja Jan Kopecky ja kartanlukija Pavel Dresler ajoivat ylivoimaiseen voittoon Tshekin rallisarjaan kuuluvassa Rally Cesky Krumlovissa. Rallissa ajettiin kaikkiaan 15 erikoiskoetta, joista Kopecky voitti peräti 12 Fabian uudella kehitysversiolla.

Kopeckyn ja Dreslerin päätehtävänä oli testata uutta autoa, mutta siitä huolimatta he kuittasivat voiton minuutin ja 13,9 sekunnin erolla. Ero venyi isoksi, vaikka Kopecky sai kisassa puolen minuutin aikasakon.

– Auto toimi hyvin testeissä, mutta testit ovat eri asia kuin kunnon ralli. Cesky Krumlov on kaunis mutta myös pirun vaikea kilpailu. Tämä haaste kertoo, missä me menemme. Uskomme, että tekemämme muutokset vievät meitä eteenpäin, Kopecky sanoi.

– Minun täytyy kiittää koko tiimiä upeasta autosta. Emme vielä päästäneet irti päivitetyn auton täyttä potentiaalia. Nyt odotan auton debyyttiä MM-sarjassa tulevassa Portugalin rallissa, Kopecky lisäsi.

Kopecky ja Skodan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä kilpailevat uusilla Fabioilla Portugalissa vajaan kahden viikon kuluttua. Rovanperä voitti WRC2 Pro -luokan edellisessä osakilpailussa Chilessä yksityistiimin Skodalla.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin huippuhetkistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262687″ ap mute]

Lue myös nämä