Riku Tahko haluaa kirkastaa viime kauden pronssin – ”Mestaruus on ainoa tavoite”

Riku Tahko
Riku Tahko hakee tulevalta kaudelta mestaruutta. Kuva: Tomi Hänninen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarja 2019 käynnistyy Jalasjärvellä lauantaina 25.5. Riku Tahko lähtee jahtaamaan mestaruutta, joka kirposi viime vuonna viimeisessä kisassa.

Rallicrossin SM-sarjassa tällä kaudella ajetaan viisi osakilpailua. Viime vuoden tapaan yksi osakilpailu on myös RallyX Nordic -osakilpailu, joka ajetaan Rallycross Festival Kouvolan yhteydessä. MINI Countrymanilla Supercar-luokassa mestaruutta jahtaa porvoolainen Riku Tahko. Vuosi sitten viimeiseen kilpailuun sarjan kärkipaikalta lähtenyt Tahko joutui lopulta tyytymään karvaaseen pronssiin. Kaudelle 2019 tuo pettymys on käännetty energiaksi.

– Olen tyytyväinen, että meidän luotettavuus oli hyvällä tasolla siinä mielessä, että jokaisen starttaamamme lähdön pystyimme ajamaan maaliin, mutta toisaalta pienten tekijöiden aiheuttamat vaivat söivät tasaisuutta, joka puolestaan söi kalliita pisteitä. Tänä vuonna ne on karsittava pois, koska niihin ei tämän vuoden sarjassa ole varaa. Mestaruus on kuitenkin ainoa tavoite, Riku Tahko naulaa.

Valmistautuminen Tahkon tiimissä on ollut kauteen lähdettäessä perusteellinen. Autoon on haettu parannuksin lisää suorituskykyä ja kaivattua luotettavuutta. Jalasjärven kisaa porvoolainen odottaa innolla.

– Jalasjärvi on maukas startti kauteen, koska kyseessä on ehkä Suomen hienoin Rallicross-rata. Äärimmäisen nautinnollinen ajettava se rata. Sopii hyvin rallimiehelle, koska radalla on paljon soraa ja ns. ajettavia kaarteita.

Jalasjärven kisan jälkeen rallicrossin SM-sarjan kiertue nähdään Joensuussa, Jurvassa, Kouvolassa ja kauden päättää Honkajoen kisa 14.9. Supercar-luokka on täydentynyt uusilla kuljettajilla ja kalustolla. Tahkon mielessä siintääkin hieno rallicross-kesä.

– Tämän vuoden kalenterissa kaikki kilpailut ovat hienoja ratojen puolesta. Helmenä on Rallycross Festival Kouvola, jossa päästään mittaamaan taso myös Pohjoismaiden huippujen kanssa. Viime vuonna tiimimme isännöi kilpailussa yli 120 vierasta ja tänä vuonna kiinnostus on ollut vähintään vastaavaa. Voidaan helposti todeta, että rallicross-kilpailut ovat loistavia yleisötapahtumia.

– Viime vuoden kärki oli kova, mutta hiukan kapea. Tänä vuonna on odotettavissa, että kärki on tasoltaan leveämpi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat