Quantcast

Hyundain ykköstähti hehkuttaa Loebin sopimusta – ”On aina parempi, että hän on sinun puolella”

Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loebin siirtyminen Hyundain rallitalliin on varmasti ollut lähiviikkojen merkittävin uutinen rallin MM-sarjasta.

Loeb on ajanut pitkän uransa PSA-konsernin eli Peugeotin ja Citroenin autoilla. Kun Peugeot jätti rallicrossin MM-sarjan ja Abu Dhabi veti sponsoritukensa Citroenin rallitallilta, piti ranskalaiskonkarin etsiä uusia haasteita.

Rallin MM-sarjassa neljä kertaa toiseksi sijoittunut Hyundain ykköskuski Thierry Neuville on Loebin valinnasta mielissään.

– Ne olivat loistavia uutisia meille. On hienoa nähdä, että Sebastien päätti valita meidät. Se myös näyttää, miten kovasti Hyundai on sitoutunut MM-sarjaan. He haluavat taistella mestaruudesta jälleen ensi vuonna, belgialainen hehkuttaa saksalaisen Rallye Magazinin verkkosivuilla.

Hyundai on viime vuosina tavoitellut tosissaan valmistajien MM-sarjan voittoa, mutta joutunut nöyrtymään hopealle. Neuville uskoo, että Loebin avulla mahdollisuudet ovat entistä paremmat.

– Hän voi hämmentää sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjaa. On aina parempi, että hän on sinun puolella eikä sinua vastaan, Neuville toteaa.

Loeb ajaa ensi kaudella Hyundailla kuusi MM-rallia. Täyden kauden ajaa Neuville sekä norjalainen Andreas Mikkelsen. Espanjalaisen Dani Sordon ohjelmassa on kahdeksan rallia.

Ralli-ikonin tammikuun ohjelma on hurja. Loeb on jälleen mukaan 6. tammikuuta alkavassa Dakar-rallissa, joka päättyy vastsa 17. päivä. Siitä ranskalainen suuntaa suoraan Ranskan Alpeille testaamaan Hyundain ralliautoa ensi kertaa. Sitten onkin ohjelmassa jo Monte Carlon MM-rallin nuotitus.

Lue myös nämä

  • Uusimmat