Quantcast

Katalonian MM-rallin voitolla säväyttänyt Sebastien Loeb toppuuttelee: En unelmoi enää mestaruudesta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallissa ensi kaudella kuusi MM-osakilpailua ajavalla Sebastien Loebilla pitää kiirettä tammikuussa.

Loeb on mukana Peugeotilla loppiaisena starttaavassa kahden viikon kestävyyskilpailussa Dakar-rallissa, jonka jälkeen mies suuntaa suoraan Eurooppaan testaamaan Hyundain WRC-autoa. Testien jälkeen onkin ohjelmassa Monte Carlon MM-rallin nuotitus ja itse kilpailu.

– Se tapahtuu sitten tammikuussa. Sen jälkeen aion rentoutua vähän. Joka tapauksessa se oli minun valintani. Olin jo sitoutunut Dakariin, mutta haluan ajaa myös Monte Carlossa, Loeb selittää galicialaislehti AutoHebdon haastattelussa.

– Hyundailla he olivat sitä mieltä, että se on mahdollista, joten päätin yrittää. Ajattelin, että jos saan testattua edes yhden päivän ennen rallia, niin hyvin se menee. Minä olen luottavaisempi Monten suhteen, jos saan testattua edes sen päivän, kuin startata Ruotsiin kahden päivän testien jälkeen.

Kovin pitkään Loeb ei ehdi kuitenkaan raskaan tammikuun jälkeen levätä, sillä ranskalainen on mukana myös helmikuun Ruotsin MM-rallissa.

– He (Hyundai) halusivat, että ajan Ruotsissa. Se ei ollut minun ensimmäinen valintani. Tykkään kyllä rallista, mutta siellä en ole heti niin luottavainen. Se voi olla hankalaa, Loeb myöntää.

Yhdeksänkertainen rallimestari on ajanut liki kaksi vuosikymmentä PSA-konsernin autoilla, mutta kysyntää on ollut myös muiden tiimien osalta.

– Joskus olin puheissa Malcolm Wilsonin (M-Sport Fordin ex-tallipomo) kanssa, mutta Citroen teki kaikkensa, jotta pysyisin heillä. Sitten oli myös aika, jolloin halusin Volkswagenille, mutta he (PSA) panikoivat ja tekivät kaikkensa, että pysyisin heidän riveissään. PSA on aina osoittanut vahvaa motivaatiota minua kohtaan ja antaneet minulle eväät voittaa. Halusin olla heille lojaali, Loeb muistelee.

Lopulta Loebin oli kuitenkin pakko jättää ranskalaisvalmistaja, sillä Citroenin rallitallissa ajopaikkaa ei ollut Abu Dhabin vedettyä sponsoritukensa ja Peugeotin jätettyä rallicrossin MM-sarjan.

– Kun olin PSA:lla, minulla ei ollut ajatusta lähteä. Kaikki toimi hyvin heidän kanssaan ja olin ollut heille uskollinen. Halusin kuitenkin jatkaa ajamista ja heidän kanssaan se ei ollut mahdollista, Loeb toteaa.

– Vähän pakosta menin muualle. PSA teki kaikkensa pitääkseen minut ihan loppuun asti.

Loeb ajoi viime kaudella kolme MM-rallia ja huipensi paluunsa Katalonian MM-rallin voittoon. Se toi uskoa miehelle itselleen siitä, että vielä kannattaa laittaa sukkaa syyläriin ralliautoilun kirkkaimmalla huipulla.

– Jos en olisi viime vuonna ajanut niitä kolmea kisaa, niin tuskin kukaan olisi ottanut minuun yhteyttä. Rallicross olisi loppunut joka tapauksessa ja se puoli olisi ollut vaikeaa. Ne kolme rallia näyttivät kaikille, että voin vielä ajaa huipulla. Se todisti asian myös minulle itselleni, ralli-ikoni hekumoi.

– En kuitenkaan enää unelmoi mestaruudesta. Niihin puheisiin olen jo kyllästynyt.

Lue myös nämä

  • Uusimmat