Hyundain WRC-talli janoaa unelman uusimista – ”Fiilis on luottavainen”

Hyundain rallitallilla on huipputulos puolustettavanaan Kreikan MM-rallissa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime kaudella Hyundai alisti pahimman kilpailijansa Toyotan Kreikan rajuilla sorateillä. Korealaisvalmistaja nappasi legendaarisesta Akropolis-rallista WRC-historiansa ensimmäisen kolmoisvoiton.

Hyundain ykköstykkinä häärii jälleen Thierry Neuville, jonka lähtöpaikka kolmantena autona voi kuitenkin aiheuttaa belgialaiselle hallaa perjantain pitkän ajopäivän aikana. Sen sijaan Esapekka Lappi (6:s lähtöpaikka) sekä Dani Sordo (8:s) pääsevät starttaamaan kisan täydellisiltä lähtöpaikoilta. Alkuviikon Kreikkaa riepotelleet rajut sateet voivat kuitenkin muuttaa lähtöasetelmia.

– Meillä on takataskussa palkintosija Suomesta sekä viime vuoden dominoiva esitys tästä rallista. Siinä mielessä fiilis on luottavainen, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul sanoo.

– Ei pidä kuitenkaan pitää mitään itsestään selvänä. Meidän on jatkettava auton kehittämistä ja kurottava Toyotan etumatkaa entisestään. Suurin unelmamme on tietenkin uusia viime vuoden saavutus, mutta minimitavoitteena on saada kaikki autot viiden joukkoon.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso, jossa Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala tekee paljastuksen Kalle Rovanperän sopimusneuvotteluiden kulisseista. Muista myös pistää Rallipodi tilaukseen Spotifystä täältä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Espanjalaiskonkari Sordo palaa Hyundain Rally1-auton rattiin kahden ja puolen kuukauden tauon jälkeen. Viimeksi kantabrialainen kisasi juhannuksena Keniassa.

– Tietenkin viime vuoden tuloksen uusiminen olisi mieletöntä. Oma tavoitteeni on saada paras mahdollinen suoritus autosta irti ja tuoda tiimille mahdollisimman paljon pisteitä, Sordo miettii.

– Akropolis on raju ralli, mutta pitoa on monesti paljon. Toisaalta tienpinta on tosi kova renkaille. Autoa pitää nostaa vähän ylemmäksi, jotta se saa paremmin suojaa iskuilta.

Kreikan MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla testierikoiskokeella sekä saman päivän iltana kaasuteltavalla Ateenan yleisöpätkällä.

Katso alapuolelta, mitä Kreikan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä