Onko tässä Ott Tänakin seuraava osoite? ”Vaikka esität vastalauseen, että siellä poltettiin sillat ja revittiin korvalehtiä irti”

Rallit.fin uusimmassa Rallipodissa käydään läpi rallin MM-sarjan tähtien sopimustilannetta ja kuljettajamarkkinoiden mahdollisia liikkeitä. Voit kuunnella jakson jutun alta.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Siirtomarkkinoiden kuumin nimi on Ott Tänak, jonka uusi liitto M-Sport Fordin kanssa saattaa tulla päätökseen vain yhden kauden jälkeen. Tänak ja brittitiimi lähtivät tänä vuonna metsästämään kuljettajien maailmanmestaruutta, mutta titteli saattoi karata virolaistähdeltä tavoittamattomiin kesän nopeissa soraralleissa.

Edellisessä osakilpailussa Suomessa keskeyttänyt Tänak ei ole vielä paljastanut, mitä hän tekee ensi kaudella. M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener on puolestaan ilmoittanut, että tiimi haluaisi päästä jatkosopimukseen Tänakin kanssa, mutta samalla se on varautunut tulevaisuuteen ilman tähtikuskia.

Lue myös: Tässä ovat vaihtoehdot Ott Tänakin korvaajaksi – tallipomolla mielessään erikoinen ratkaisu

Rallipodin toimittajat Aki Hietavala ja Toni Heinonen ruotivat Tänakin tilannetta Rallipodin kahdeksannessa jaksossa.

– Nyt Tänakille on tullut takkiin viime kisoissa, ero Kalleen (Rovanperä) on 66 pistettä. Ja kun edessä ovat vielä (Elfyn) Evans ja (Thierry) Neuville, niin äärimmäisen todennäköistä on, ettei hän voi voittaa mestaruutta tällä kaudella. Luottaako hän vielä siihen, että hän voisi jatkaa M-Sportilla? Heinonen kysyy.

– Pidän kaikkein todennäköisimpänä sitä, että Toyota menee aika samalla (kuljettajakokoonpanolla). Ja Tänak tulee takaisin Hyundaille – vaikka nyt esität vastalauseen, että siellä poltettiin sillat ja puukotettiin selkään ja revittiin korvalehtiä irti, Hietavala kuvailee.

Tänak jätti Hyundain viime kauden lopussa, vaikka hänellä oli tallin kanssa sopimus vielä tästä vuodesta. Tänakin lähdön jälkeen Hyundai on pistänyt johtoporrastaan uusiksi – tallipäälliköksi pestattiin formula ykkösistä tuttu Cyril Abiteboul, joka puolestaan palkkasi Francois-Xavier Demaisonin tekniseksi johtajaksi.

Hietavala ja Heinonen kokevat, että uudistunut Hyundai voisi kiinnostaa Tänakia. Tallipäällikkö Abiteboul on puolestaan todennut, että talli on kiinnostunut kaikista hyvistä kuljettajista – myös Tänakista.

– Sitten heillä olisi oikeasti sellainen kokoonpano, jolla he voisivat haastaa Toyotan. Eli siellä olisi Tänak, Neuville ja (Esapekka) Lappi, kolme aidosti kovaa kuskia, Hietavala alleviivaa.

Heinonen on samoilla linjoilla kollegansa kanssa.

– Eli tullaanko nyt siihen johtopäätökseen, että Tänak loikkaa M-Sportilta Hyundaille? Heinonen tiedustelee.

– Joo, ja M-Sportista tulee entistä enemmän sellainen – mitenkäs sen kauniisti sanoisi – nuorien ja rikkaiden nousevien kykyjen tilaisuuspaikka. Tai sitten jo uransa ehtoopuolella mutta edelleen hyvissä varoissa olevien kuljettajien paikka, Hietavala summaa.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ääneen pääsee myös Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala. Tiimipomo tekee muun muassa paljastuksen Kalle Rovanperän sopimusneuvotteluiden kulisseista. Muista myös pistää Rallipodi tilaukseen Spotifystä täältä.

Rallin MM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Kreikan Akropolis-rallilla. Rallipodissa käydään läpi myös lähtökohdat rajuun sorakilpailuun, jota olosuhteet saattavat sotkea tänä vuonna.

Katso alta Kreikan MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat