Hyundain tallipomo vakuuttui WRC-autolla debytoineesta ranskalaislupauksesta – ”Olen ylpeä hänestä”

Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Dani Sordo nousi voittajaksi sunnuntaina päättyneessä Rooman EM-rallin yhteydessä ajetussa RallyStars-kilpailussa.

Vielä lauantain jälkeen Sordo oli takaa-ajajan roolissa, kun nuori ranskalainen Pierre-Louis Loubet johti espanjalaiskonkari vajaalla kolmella sekunnilla. Sunnuntain yhdeksän erikoiskokeen aikana Sordo nousi voittoon 40 sekunnin turvin ennen WRC-autolla debytoinutta Loubetia.

– Oli fantastinen tunnet palata taas WRC-auton rattiin. Vuosi on ollut todella pitkä ja raskas, joten arvostan todella, että sain mahdollisuuden ajaa. Käytimme tätä kisaa mahdollisuutena testata monia eri osa-alueita autossamme, Sordo selvittää.

– Meillä oli kaasun kanssa ongelmia ek3:lla lauantaina ja sen takia hävisimme noin 25 sekuntia, kun autoa piti käynnistellä uudestaan. Se on kuitenkin syy, miksi olimme täällä, jotta oppisimme uutta.

Lue myös: Hyundain konkarikuskilla takkuisa paluu WRC-auton rattiin – ”Olin niin hidas, että olisin voinut juoda vaikka kahvit samalla”

RallyStars-luokan voitosta Sordon ei kannata liikaa paukutella henkseleitä, sillä Hyundain kaksikon lisäksi mukana oli vain italialainen herrasmieskuski Pedro Ford Fiesta WRC:llä. Pedro hävisi Sordolle liki kolmetoista minuuttia.

Hyundain rallitallin pomo Andrea Adamo vakuuttui erityisesti Loubetin suorituksesta.

– Olen todella tyytyväinen siitä, mitä näin tiimimme tekevän Roomassa tänä viikonloppuna, varsinkin Loubetin ajosta. Hän sai myös paljon kokemusta ja ajoi koko ajan tasaisesti. Olen ylpeä hänestä ja koko tiimistä, jotka osoittivat jälleen ammattimaisuutta, Adamo kommentoi.

– Dani teki, kuten aina, hienoa työtä. Voin vain kiittää häntä työstä, jota hän jälleen kerran teki tallin eteen.

Katso alta, miten Hyundain Thierry Neuville testasi kesäkuussa Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat