Hyundai-tähti vei ensimmäisen erän Japanissa – haluaa tuottaa pettymyksen paikallisille

Rallin MM-sarjan tähdet pääsivät vauhtiin Japanissa jo viime viikonloppuna.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuljettajaparit aloittivat maanantaina kilpailuviikon urakkansa Japanin MM-rallin nuotituksen merkeissä. Rallitähdet olivat saapuneet nousevan auringon maahan jo hyvissä ajoin, sillä viikonloppuna heillä oli useita promotehtäviä Tokiossa.

Toyotan Takamoto Katsuta ja Elfyn Evans, Hyundai-tähti Thierry Neuville ja hänen kartanlukijansa Martijn Wydaeghe, M-Sport Fordin Adrien Fourmaux, Skoda-kuski Oliver Solberg ja kartturi Elliott Edmondson sekä vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg osallistuivat fanitapahtumaan, jonka aikana he pääsivät ottamaan toisistaan mittaa karting-kilpailun merkeissä.

Japanin MM-ralli karting
Karting-kisaan osallistui kahdeksan kuljettajaa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Paalupaikalta startannut Neuville veti alussa kaulaa muihin, mutta japanilaisten suosikki Katsuta onnistui ohittamaan belgialaisen. Neuville ei kuitenkaan tyytynyt kakkossijaan, vaan teki aggressiivisen ohituksen japanilaisesta ja ajoi voittoon.

Japanin MM-rallissa vain nuotitukseen osallistuva Oliver Solberg ajoi toiseksi ja Katsuta kolmanneksi.

Neuvillen suunnitelmissa on napata ykköstila myös Japanin MM-rallista, jonka voittoa hän puolustaa viime vuodelta.

– Suurin osa ihmisistä täällä Japanissa kannustaa Toyotaa, mutta valitettavasti tähtäämme samaan tulokseen kuin viime vuonna, mikä tuottaa pettymyksen kaikille, Neuville virkkoi.

Japanin MM-ralli pääsee vauhtiin Suomen aikaa torstaipäivänä, jolloin ohjelmassa on yleisöerikoiskoe Toyota Stadiumilla.

Neuvillella on vielä panosta Japanissa, sillä hänellä on mahdollisuus nousta MM-pisteissä toiseksi Toyota-kuski Evansin edelle. Kalle Rovanperä on jo varmistanut tämän vuoden maailmanmestaruuden.

https://twitter.com/thierryneuville/status/1723239454226166260

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lue myös nämä