Kalle Rovanperä povaa vaikeaa MM-rallia tiimin kotiteillä – ”Tiet eivät ehkä sovi minulle”

Toyotan rallitallin Kalle Rovanperä pääsee starttaamaan tiiminsä kotikisaan Japanissa täysin ilman paineita.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Kunihisa Kobayashi/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä varmisti uransa toisen MM-tittelin muutama viikko sitten uudessa Keski-Euroopan rallissa. Japanissa suomalaistähti pääsee havittelemaan voittoa tallin kotiyleisön edessä. Kilpailu ajetaan autonvalmistajan mukaan nimensä saaneen Toyotan kaupungin ympäristössä.

Driftingiä sivulajinaan ajava Rovanperä on viihtynyt viimeisen vuoden aikana Japanissa useaan otteeseen. Rallin lisäksi 23-vuotias kuljettaja on ajanut nousevan auringon maassa myös sivuluisua.

– Olen aina nauttinut Japanista. On hienoa palata sinne nyt, kun mestaruus on varmistettu. Meillähän oli sama tilanne myös viime vuonna, Rovanperä muistuttaa.

Viime vuonna kimuranteista asvalttipikataipaleistaan tuttu Japanin ralli ei ollut Rovanperälle suosiollinen. Suomalaiskuski jäi 12. sijalle. Vielä perjantain jälkeen Rovanperä oli kiinni palkintosijassa, mutta lauantaiaamun rengasrikko sekä pari aikasakkoa vesittivät kisan.

– Japanin rallin pätkät ovat todella haastavia. Tiet eivät ehkä sovi minun tyylilleni, kuten jotkut muut asvalttirallit. Viime vuonna suorituksemme ei ollut paras mahdollinen, mutta haluan todella parantaa sitä, Rovanperä miettii.

Maailmanmestarille ja Toyota-kuskille kotikisa on äärimmäisen kiireistä aikaa. Edustustehtävät alkoivat jo ennen nuotitusta ja niitä on luvassa myös kisan jälkeen.

– Kyseessä on tiimin kotiralli, joten se on kiireistä aikaa Toyota-kuljettajalle. Meillä ei ole kuitenkaan mitään paineita, joten voimme nauttia kisasta entistä enemmän. Toivottavasti voimme myös ajaa hyvän tuloksen.

Japanin ralli käynnistyy torstain vastaisena yönä Suomen aikaa ajettavalla testierikoiskokeella. Kisassa on luvassa 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy reilut 300 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat