Quantcast

Hyundai-tähti myönsi tuskaisen tilanteensa MM-sarjassa – ”Meidän homma on nyt paljon vaikeampaa”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli on ollut pahoissa ongelmissa rallin MM-sarjassa. Korealaisvalmistaja on johtanut neljää edellistä osakilpailua, mutta voitto on aina jäänyt haaveeksi joko ajovirheiden tai teknisten ongelmien vuoksi. 

Tallin belgialaiskuski Thierry Neuville koki tuoreimpana rallin raakuuden, kun Neuville keskeytti pari viikkoa sitten ajetun Safari-rallin päätöspäivänä johtopaikalta. Toyotan Sebastien Ogier on karannut MM-sarjassa jo 56 pisteen päähän belgialaistähdestä.

Ogierin lisäksi myös toinen Toyota-kuski Elfyn Evans on Neuvillen edellä MM-pisteissä. Neuville myöntääkin, että tilanne on jo hieman tukala, kun puolet kaudesta on kuitenkin jo takana.

– Jos katsoo kokonaiskuvaa, niin olihan se edellinen kisa aika raju juttu sarjan kannalta. En usko, että siihen vielä mitään ratkesi, mutta on meidän homma on nyt paljon vaikeampaa, Neuville sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Nyt Toyotalla on isompi johtoasema ja he voivat hieman kontrolloida tilannetta ja hyväksyä välillä, että on järkevämpää tulla maaliin toisena tai kolmantena. He pystyvät vain keskittymään napsimaan pisteitä, Neuville jatkaa.

Käytännössä siis varsinkin Ogier voi jättää suurimmat riskit ainakin seuraavissa MM-ralleissa ottamatta. Sen sijaan Neuville ja varsinkin tallikaveri Ott Tänak tarvitsevat maksimipisteitä eli voittoja, jotta edes jonkinlainen oljenkorsi mestaruudesta säilyy.

– Yksi asia on ainakin selvä. Jos on rallin loppuvaiheissa taistelemassa Toyota-kuskien kanssa voitosta, voimme ottaa isompia riskejä, koska sijoitus heidän takanaan tekee MM-sarjasta vain entistä vaikeamman, Neuville paaluttaa.

– Jos siis haluamme vielä haaveilla mestaruudesta, on meidän oltava voittajia. Ylimääräisiä riskejä voi ottaa, koska sijoitus heidän takanaan tekee vain mahdollisuuksista koko ajan huonommat. Ei se toki helppoa tule olemaan, mutta haluamme pitää haaveet elossa. Se on ainoa asia, mihin voimme keskittyä. Haluan aina voittaa, Neuville jatkaa.

Tämän viikon Viron rallissa Neuville pääsee yrittämään Toyota-tähtien etumatkan kuromista. Voiton tiellä on tosin myös pari tallikaveria, sillä Tänak ja Craig Breen nappasivat viime vuonna Virosta kaksoisvoiton Hyundaille.

– Sieltä kausi alkoi koronatauon jälkeen viime vuonna, joten on kivaa palata Viroon. Se on nopea ralli, jossa on paljon hyppyjä. Jotkut nypyistä ovat jopa isompia kuin Suomessa. Se on meille haastava ralli, mutta onneksi saamme neuvoja ja vinkkejä Ottilta. Toivon, että olemme nopeita, Neuville kertoo tallinsa tiedotteessa.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,383653″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat