Quantcast

Hyundain WRC-tiimi uudella moottorilla Viron MM-ralliin – ”Meidän on otettava oma kohtalomme paremmin haltuun”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai Motorsport on luokitellut viimeisenä tallina kauden 2022 moottorin, jonka se ottaa käyttöön tämän viikon Viron MM-rallissa. 

Uusien moottoreiden viimeinen luokittelupäivä oli 1. heinäkuuta. Toyota ja M-Sport ehtivät luokitella koneensa jo aiemmin sekä ottaa moottorit myös käyttöön.

Hyundain rallikausi 2021 on ollut tuskainen, sillä loistava suorituskyky ei ole realisoitunut tuloksiksi. Tiimi on johtanut neljää edellistä rallia, mutta voitot ovat jääneet tulematta teknisten ongelmien ja ajovirheiden myötä. Uusi moottori tuo tallipomo Andrea Adamon mukaan i20 WRC:hen lisää suorituskykyä, mutta tiimin ongelmat ovat olleet enemmänkin jousituksen puolella.

– Automme on nopeampi kuin viimeksi Virossa. Meillä on uusia luokiteltuja osia ja olen varma, että porukkani on tehnyt hyvää työtä näiden osien kanssa. Kyse ei ole luotettavuudesta, vaan siitä, että olemme saaneet autosta entistäkin nopeamman. Uskon, että näin myös on, Adamo kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Moottorissa on uusia juttuja. Kaudella 2022 siinä on erilaisia asioita kuin tänä vuonna, mutta sanoisin, että se on osittain sama moottori kuin mikä meillä tulee olemaan käytössä ensi vuonna, Adamo jatkaa.

Torinolainen janoaa voittoa Virosta, sillä Adamon tiimi on jäänyt pahimmasta kilpakumppanista Toyotasta valmistajien sarjassa jo 59 pistettä. Tallin vahvin kortti Viron nopeassa sorakisassa on tietenkin kotimaassaan kisaava Ott Tänak. Hyundaita Virossa ohjastaa myös Thierry Neuville sekä viime vuonna kilpailussa toiseksi sijoittunut Craig Breen.

– Aina kun tekee jotain uutta, niin siitä haluaa tietenkin mahdollisimman hyvän ja kaiken irti. Tavoite on tietenkin, että automme on nopeampi kuin ennen, Adamo sanoo.

Hyundain onneksi Virossa soratiet ovat nopeita, mutta eivät missään nimessä rajuja kuten edellisissä kisoissa Keniassa, Sardiniassa ja Portugalissa. Näin ollen myös jousituksen osien pitäisi kestää paremmin.

– Olemme käyttäneet lyhyen tauon Safarin jälkeen tutkiaksemme ongelmia, mitä meillä on ollut edellisissä ralleissa. Näin lyhyessä ajassa ei voi ihmeitä tehdä, mutta matkaamme Viroon motivaatiota täynnä. Olemme päättäväisiä, että nyt voimme suoriutua hyvin, Adamo toteaa tallinsa tiedotteessa.

– Vaikka saimme viime vuonna kaksoisvoiton, ei se automaattisesti tuo menestystä tällä kertaa. Kovaa työtä on jatkettava ja pysyttävä keskittyneinä. Automme on osoittanut suorituskykynsä tällä kaudella. Onnella on aina merkityksensä rallissa, mutta meidän on otettava oma kohtalomme paremmin haltuun.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,383653″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat