Legendaarisen MM-rallin paluu lähestyy – tärkeä harjoitus huhtikuussa

Ott Tänak
WRC-autoja odotellaan Keniaan. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Valmistelut kohti Safari-rallin paluuta rallin MM-sarjaan ottavat lisää kierroksia seuraavien viikkojen aikana.

Keniassa ajetaan Afrikan rallisarjaan kuuluva Equator-ralli 24.-25. huhtikuuta. Kilpailu on samalla hyvä kenraaliharjoitus Safari-rallin järjestäjille.

Rallin järjestelyissä on mukana lukuisia avainhenkilöitä Safari-rallin organisaatiosta. Safarin toimihenkilöt ovat lisäksi saaneet koulutusta MM-osakilpailua varten Britannian autourheiluliitolta.

Vielä alkuvuodesta kansainvälisessä rallimediassa huhuiltiin, että Safari-ralli saattaa jäädä tältäkin vuodelta väliin koronan vaikutusten vuoksi. Nyt legendaarisen rallin paluu MM-sarjaan vaikuttaa entistä todennäköisemmältä. Kansainvälisen autoliiton FIA:n ja MM-sarjan promootioyhtiön edustajat vierailivat hiljattain Keniassa ja tarjosivat teknistä apua Safari-rallin järjestäjille lähes kahden viikon ajan.

Safari-rallin kilpailunjohtaja Gurvis Bhabra puolestaan vahvisti, että huhtikuisessa Equator-rallissa on mukana peräti kuusi erikoiskoetta, jotka ajetaan myös kesäkuun Safari-rallissa.

– Valitettavasti Safarin paluu MM-sarjaan viivästyi viime vuonna pandemian vuoksi. Tämän vuoden Equator-ralli toimii hyvänä harjoituksena WRC-suunnitelmillemme, Bhabra kertoi MM-sarjan virallisten nettisivujen mukaan.

Elementaitan, Soysambun, Sleeping Warriorin, Loldian, Malewan ja Kedongin erikoiskokeet nähdään sekä Equator-rallissa että MM-osakilpailussa.

Safari-ralli on ohjelmassa juhannusviikolla 24.-27. kesäkuuta. Kilpailussa on tarkoitus ajaa noin 311 erikoiskoekilometriä.

Rallin huoltoalue sijaitsee Naivasha-järven lähistöllä parin tunnin ajomatkan päässä Nairobista.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat