Hyundai-tähdellä iskun paikka Kreikan rajuilla pätkillä – ”Jos siinä onnistuu, on helppo ajaa kovaa”

Hyundain WRC-kuski Thierry Neuvillen itseluottamus on tapissa,
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville nappasi sekä Viron että Suomen nopeista soraralleista kesällä komeat kakkostilat. Samalla belgialainen säilytti mahdollisuutensa taistella MM-tittelistä, sillä ero Toyotan Kalle Rovanperään on kaventunut 36 pisteeseen.

Viime kaudella Neuville juhli Kreikassa voittoa, ja kisa oli kaikkinensa Hyundaille täysi napakymppi. Korealaisvalmistaja nimittäin nappasi vuosi sitten WRC-historiansa ensimmäisen kolmoisvoiton.

– Akropolis-ralli on yksi kauden rankimmista. Se on tavallaan selviytymistä kolmen päivän ajan. Myös pätkien luonne vaihtelee paljon eri kisapäivien välillä, Neuville summaa.

– Olosuhteet ovat silti koko ajan rajut ja myös lämpötilat korkeat. Autolta tarvitaan luotettavuutta. Myös säätöjen on osuttava kohdilleen vaihteleviin olosuhteisiin. Jos siinä onnistuu, on helppo ajaa kovaa.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso, jossa Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala tekee paljastuksen Kalle Rovanperän sopimusneuvotteluiden kulisseista. Muista myös pistää Rallipodi tilaukseen Spotifystä täältä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Hyundain ja Neuvillen mestaruusunelman kannalta onnistuminen Kreikassa on kaikki kaikessa. Neuvillen on kurottava lisää Rovanperän etumatkaa, jos mies mielii napata ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

– Olimme viime vuonna paljon vahvempia kuin kilpailijamme. Sitä kautta pystyimme varmistamaan kolmoisvoiton. Se oli hieno saavutus koko tiimiltä, brändiltä ja tietenkin myös meiltä kuskeilta. Toivottavasti pystymme uusimaan tuon tempun tänä vuonna, Neuville miettii.

Kreikan MM-ralli starttaa torstaina testierikoiskokeella. Kisan ensimmäinen pikataival ajetaan Ateenan keskustassa samana iltana.

Katso alapuolelta, mitä Kreikan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat