Sebastien Loeb. Kuva: Citroen Racing/@World

Huipentuuko rallin MM-sarjan kuskimarkkinoiden ”hullu vuosi” Loebin jättiyllätykseen?

Sebastien Loeb mykisti kaikki epäilijät viime kuussa Kataloniassa ajamalla pitkän ajotauon jälkeen voittoon MM-rallissa. Loebin ensi kauden suunnitelmat ovat auki ja niistä riittää varikkohuhuja oikein urakalla.

Loeb olisi halunnut jatkaa rallicrossin MM-sarjassa, mutta suunnitelmat menivät hiukan uusiksi sen jälkeen, kun Peugeot ilmoitti vetävänsä tehdastiiminsä pois sarjasta. Ranskalaismestari on jo ilmoittanut, että aikoo osallistua legendaariseen Dakar-ralliin yksityistiimin Peugeotilla. Rallicrossin MM-sarjan kiertäminen yksityistallin voimin tuskin tulee kuitenkaan kyseeseen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Yhdeksänkertaisen rallimestarin voitto Kataloniassa herätti toiveita, josko Loeb voisi palata enemmänkin rallikarkeloihin. Tällä kaudella Loeb ajoi kolme kisaa. Mies on korostanut, että täysi kausi ei oikein inspiroi.

Citroenilla varmasti pidetään paikkaa auki Loebille, mutta myös Malcolm Wilsonin johtama M-Sport Ford on kiinnostunut ralli-ikonin palveluksista.

– Olen aina ollut Loebin ja hänen suorituksien suuri fani. Me kaikki olemme nähneet hänen vauhtinsa ja potentiaalinsa niissä kolmessa kisassa, joissa hän on ollut tänä vuonna mukana, Wilson sanoo Motorsport Week -sivustolla.

– Olisi naurettavaa olla miettimättä, mitkä kaikki asiat voisivat nyt olla mahdollisia. Kuka tietää, mitä tapahtuu, mutta olisi upeaa nähdä hänet meidän tiimissä, Wilson jatkaa.

Wilson ja M-Sport menettävät ykköstähtensä Sebastien Ogierin ensi kaudeksi Citroenille. Ogierin ja Loebin välit eivät olleet lämpimät, kun kaksikko oli viimeksi yhdessä Citroenilla. Brittitallista puuttuu ensi vuodeksi selkeä ykkösnimi, mutta Loeb ei ole valmis matkustamaan ajamisen takia ympäri maapalloa.

– Ymmärrän hänen (Loebin) syyt, miksi hän ei halua ajaa koko vuotta. Ei ole kuitenkaan mitään epäilystä, ettemmekö saisi asioita toimimaan hänen ja meidän kannalta, Wilson pyörittelee.

Viimeksi Loeb on testannut M-Sportin Fordia vuonna 2005, kun Citroen oli ilmoittanut pitävänsä sapattivuoden rallista. Loeb päätti ajaa Kronos Racingin yksityistiimin Citroenilla ja voitti mestaruuden.

– Oli fantastista nähdä hänet silloin autossamme. Tiesimme, mitä hän haluaa ja että me saamme rahat siihen. Hän kuitenkin päätti jatkaa Citroenilla. Hän tiesi jo siinä vaiheessa, että kyseessä on vain välivuosi ennen kuin uudet autot tulevat. Hän oli kuitenkin ranskalainen kuski ranskalaisessa tiimissä, Wilson muistelee.

Tällä kaudella rallin MM-sarjassa on kuskimarkkinoilla nähty mielenkiintoisia käänteitä. Ulkomaisissa medioissa on puhuttu jopa ”hullusta vuodesta”. Loebin yllättävä diili M-Sportin kanssa olisi kiistatta kirsikka kakun päällä.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö