Petter Solberg oli vahvassa vauhdissa Kataloniassa. Kuva: Volkswagen Motorsport

Volkswagen Pololta huikea debyytti MM-ralleissa – pomo vihjaili lisäkisoista tehdastiiminä

Volkswagen on vihjannut, että se saattaa ajaa uudella Polo GTI R5:lla useamman kisan WRC2-luokassa kaudella 2019 tehdastallin ominaisuudessa. Aiemmin on ollut puhetta vain muutamasta kisasta VW:n päämarkkina-alueilla.

Poloa on kehitetty huolellisesti, mutta sen on ollut määrä päätyä lähinnä asiakaskäyttöön. Volkswagenin konsernilla on jo yksi tiimi WRC2-luokassa, sillä Skoda on dominoinut R5-autojen sarjoja jo vuosia. VW debytoi Pololla viime kuun Katalonian MM-rallissa, ja erinomainen vauhti houkuttaa ajamaan lisää kisoja tehdastallina.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Volkswagenilla Kataloniassa ajanut norjalaiskonkari Petter Solberg oli lopulta kolmas huiman pitkästä rallitauostaan huolimatta. Ranskalainen Eric Camilli puolestaan johti kisaa, kunnes vaihdelaatikkovika pakotti keskeytykseen.

– Opimme niin paljon enemmän itse kisassa kuin mitä olisimme koskaan voineet oppia testeissä. Meillä on lista asioista, joita kehittämällä meistä tulee nopeampia. Otimme ison askeleen eteenpäin soralla sekä märällä asvaltilla. Esimerkiksi Petter ei ollut testannut ollenkaan niissä oloissa, VW:n moottoriurheilupomo Sven Smeets toteaa Autosportin verkkosivuilla.

– Me teimme kisan aikana autoon muutoksia, joita emme normaalisti tee. Petter kuitenkin halusi tehdä säätöjä autoon, jotta nähdään, miten auto toimii. Tuollaisia asioita ei voi testeissä tehdä. Siellä se on aina enemmän kompromissien tekemistä.

Debyyttikisan huima suorituskyky sai Smeetsin miettimään, josko Pololla ajetaan ensi kaudella isompi määrä MM- tai EM-ralleja tehdastallin ominaisuudessa.

– No ei me ainakaan tänä vuonna enää ajeta, eikä ajeta myöskään Monte Carlossa. Ruotsiin meillä on menossa asiakasautoja, joten siinäkään ei ole järkeä. Emme myöskään aio lähteä Euroopan ulkopuolelle, Smeets aloittaa.

– Mielummin me menisimme johonkin kivaan Euroopan kisaan kuten Ypres- tai Barum-ralliin.

Smeets myös vahvisti, että VW aikoo jatkaa testiyhteistyötä Camillin ja Solbergin kanssa. Kaksikko on aina hälytysvalmiudessa myös kisatoimiin.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö