Hansenin veljekset haluavat syrjäyttää rallicrossin MM-sarjan supertähden – ”Meidän pitää olla fiksuja”

Ruotsalaisveljekset Timmy ja Kevin Hansen kisaavat jälleen kaudella 2023 rallicrossin MM-sarjassa.
Timmy, Kenneth ja Kevin Hansen
Timmy, Kenneth ja Kevin Hansen. Kuva: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ei niin yllättäen, tiiminä toimii myös tänä vuonna isäpappa Kenneth Hansenin johtama Hansen World RX Team. Viime kaudella Timmy Hansen ajoi MM-sarjassa toiseksi ja Kevin-veli viidenneksi. Yhteensä veljekset nappasivat yhdeksän palkintosijaa ja tiimien mestaruustaulukossa tulos oli kakkostila.

Kenneth Hansen korostaa, että vaikka kyseessä ovat omat pojat, ei ole itsestään selvyys, että kaksikko jatkoi tälläkin kaudella perhetiimin Peugeot 208 RX1e -auton ratissa.

– Uusi kausi tuntuu erilaiselta. Olemme ensinnäkin kiitollisia, että Timmy ja Kevin jatkavat meillä. Moni ajattelee, että niin se menee, koska olemme perhettä, mutta ei asia ole mitenkään itsestään selvää. Tavoitteemme on taistella molemmista mestaruuksista tänä vuonna, tallipomo Hansen tähdentää.

– Meidän pitää olla fiksuja. On käännettävä kaikki pienetkin kivet ja etsittävä kehitystä autoomme. Olemme jo tehneet paljon, mutta emme toki voi olla varmoja, onko se riittävästi. Varmasti olemme kuitenkin nopeampia kuin aiemmin. Toki vastustajamme ovat paiskoneet myös töitä, mutta ainakin me olemme tehneet kaikki kotiläksymme huolellisesti.

Veljeksistä Timmy Hansen juhli maailmanmestaruutta kaudella 2019. Kyseisellä kaudella lajin supertähti Johan Kristoffersson ei kuitenkaan kilpaillut MM-sarjassa. Kristoffersson on vienyt MM-tittelin kausilla 2017-18 ja 2020-22.

– Tänä vuonna tilanne on erilainen kuin viimeksi, koska kaikki teknologia ja autot olivat uutta. Meillä kaikilla oli kiire saada ne valmiiksi ennen ensimmäistä kisaa. Nyt uskon, että autot ovat nopeampia kuin aiemmin. Me olemme tehneet kovasti töitä, jotta pakettimme olisi mahdollisimman hyvässä iskussa. Vielä on paljon töitä edessä, mutta odotan jo nyt innolla uuden kauden alkua, Timmy Hansen summaa.

Rallin MM-sarjan historian toinen sähköinen kausi starttaa Portugalin Montalegren radalta 3.-4. kesäkuuta. Sen jälkeen vieraillaan Norjassa, Ruotsissa, Britanniassa, Belgiassa ja Saksassa. Kausi huipentuu kahteen kaukokisaan syksyllä, kun RX1e-autot nähdään sekä Etelä-Afrikassa että Hong Kongissa.

– Viime vuosi oli todella iso askel eteenpäin rallicrossissa. Oli tärkeää, että vaihdoimme sähköön. Olemme tehneet kovasti töitä koko talven, jotta olisimme mahdollisimman vahvoja heti kauden alussa. Ainakin omien analyysiemme perusteella olemme menneet selvästi eteenpäin, Kevin Hansen hehkuttaa.

– Eihän sitä koskaan tiedä, mihin asti voimme yltää. Nyt meillä on uusi kalenteri ja toinen vuosi sähköllä, joten vuodesta 2023 on tulossa uskomaton.

Katso alapuolelta kauden 2022 ratkaisuhetket rallicrossin MM-sarjassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat