Japanin MM-rallin reitille vahvistus: Stadion-pätkä ajetaan kolmeen kertaan

Japanin MM-rallin järjestäjät julkistivat lisätietoa ensi marraskuun kisastaan tällä viikolla.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nousevan auringon maassa ajetaan kauden viimeinen MM-ralli 16.-19. marraskuuta. Oppia on otettu muun muassa Kreikan rallista, sillä tämän vuoden Japanin kisassa ajetaan erikoiskoe Toyota-stadionilla, joka vetää sisäänsä 35 000 ihmistä.

Kreikan rallissa ajettiin viime vuonna Ateenan olympiastadionilla ja yleisöä oli arviolta paikalla 65 000 henkeä. Kokemus oli sen verran menestyksekäs, että Japanissa haluttiin tehdä sama temppu.

Stadion sijaitsee autojätin mukaan nimensä saaneessa Toyota Cityn kaupungissa, jossa on myös tuttuun tyyliin kisan huoltoparkki.. Stadion-pätkä ajetaan kuski kuskia vastaan -formaatilla. Ensimmäisen kerran Toyota-stadionilla ajetaan torstai-iltana. Pätkä on ohjelmassa myös kisapäivien päätteeksi perjantaina ja lauantaina.

Reitillä on yhteensä 22 erikoiskoetta Aichin ja Gifun prefektuureissa. Pätkät ovat käytännössä samoja kuin viime kauden reitillä, joten mukana on jälleen muun muassa Isegamin ”kummitustunneli” ja Okazakin kaupunkipätkä. Tarkka reitin pituus ei kuitenkaan ole vielä selvillä.

Kilpailun shakedown ajetaan torstaina Kuragaike Parkissa ja mittaa on arviolta kolme kilometriä. Torstai-iltana alkaa varsinainen kisa stadion-erikoiskokeella, kunnes perjantaina päästään oikeille metsäpätkille.  

Perjantaina ajetaan kaksi kolmen erikoiskokeen lenkkiä. Inabu Dam on päivän avauspätkä ja kaksi muuta pikataivalta ovat Shitara Town sekä Isegammi´s Tunnel. Ainoa muutos viime vuoteen on, että perjantain päätteeksi kaasutellaan jälleen Toyota-stadionilla.

Lauantaina on ohjelmassa yhteensä seitsemän erikoiskoetta. Pätkät lauantaiaamuna ovat Nukata Forest, Lake Mikawato ja Shinshiro City. Iltapäivällä ajetaan Nukatan ja Mikawaton pätkät uudestaan sekä Okazaki Cityn puistopätkä että stadion-pyöritys.

Sunnuntai pitää sisällään yhteensä neljä pätkää. Ena Cityn ja Asahi Kougenin erikoiskokeet ajetaan kahteen kertaan. Näistä Asahi Kougen on jälleen myös kisan päättävä Power Stage -erikoiskoe.

Katso alapuolelta viime vuoden Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat