Fordin suomalaiset WRC-kuskit tuovat suoraviivaisuutta tiimiin – ”Me puhumme juuri niin kuin haluamme”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitiimi luottaa jälleen vahvasti suomalaiseen osaamiseen, kun tallissa täyden kauden Fiesta WRC:llä ajavat Teemu Suninen sekä Esapekka Lappi. 

Sunisen mukaan suomalainen tallikaveri helpottaa arkielämää tallissa paljon. Yhteinen kieli auttaa, kun auton säätöjä rukataan kuntoon.

– Kielijuttu tekee asioista suoraviivaisempia. Me puhumme juuri niin kuin haluamme, eikä meidän tarvitse miettiä, loukkaammeko jonkun tunteita. Suomalaiset puhuvat suoraviivaisesti ja joskus se voi vähän auttaa, Suninen pohdiskelee DirtFishin verkkosivuilla.

– Lappi toi meille tietotaitoa eri autoista. Jo Montessa keskustelimme Citroenista ja siitä, miksi se auto oli hyvä joissain ralleissa ja joissain ei. Kaikki nämä autot ovat nopeita, mutta eri alueilla ja eri olosuhteissa. Meidän pitää saada paras vauhti ulos autostamme, ja uskon, että Esapekka voi auttaa siinä.

Ruotsin MM-rallissa on yleensä riittänyt lunta ja jäätä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tuleva Ruotsin ralli on olosuhteiden osalta hyvin paljon totutusta poikkeava. Viime vuonna Suninen oli voittotaistelussa Ruotsissa mukana, kunnes virheet tiputtivat jokelalaisen kauas kärjestä.

– Otimme auton kanssa ison askeleen eteenpäin Ruotsissa viime vuonna. Auto toimi hyvin ja minä johdin rallia. Sen pohjalle voimme rakentaa, Suninen paaluttaa.

MM-voitto on vielä kiertänyt vasta uransa alussa olevaa Sunista. Siihen vaaditaan lisää tasaisuutta.

– Minun pitää oppia johtamaan rallia kaksi päivää. Viime vuonna johdin jo muutaman kerran yhden päivän. Nyt jos voin tehdä sen kaksi päivää putkeen, niin sitten pitää vielä ottaa siihen kolmas päivä mukaan. Sen jälkeen olen voittaja, kun ralli on ohi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat