F-rallisarjassa tällä kaudella nuottiluokka – Vesa Hirvonen hakee menestystä

Vesa Hirvosen tyylinäyte Bemarilla. Kuva: Marko Kyöstilä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

F-rallisarjan vuoden 2018 ensimmäinen osakilpailu starttaa lauantaina Kaavilla ajettavalla Koillis-Savo Rallilla. Itse asiassa juuri tänään tehdään sarjassa historiaa, sillä kilpailutapahtuma käynnistyi perjantaina nuotitusjakson osalta.

Sarjassa kilpaillaan ensi kertaa myös nuottiluokissa, joka on ollut kilpailijoiden toiveena jo pitkään. Tähän uutuusluokkaan on ilmoittautunut myös Vesa Hirvonen tutulla BMW M3-autollaan.

Tällä kaudella F-rallisarjassa ajetaan Cup-arvoista peräti seitsemässä kategoriassa, kun kaksi- ja nelivetoisten nuottiluokat lisäsivät luokkien määrää.

Hirvonen ilmaisi jo viime vuonna kiinnostuksensa uutta luokkaa kohtaan. Joensuulainen ei silti ole varma sarjan kaikkien osakilpailujen ajamisesta.

– Hienoa on nyt lähteä tunnetusti kovaan äffän kisaan, kun meillä on nuotitusmahdollisuus. Meidän luokasta muodostuikin varsin kovatasoinen, nuotitusjaksolta tavoitettu Hirvonen totesi.

– Kisakauden ohjelmaa en ole vielä lyönyt lukkoon, sillä F-rallisarjan toinen osakilpailu on harmillisesti päällekäin kotikisani Itärallin kanssa. Kovasti tekisi mieli taas kotimaisemissa kilpailla.  Yksi meidän kauden kohokohtia on heinäkuussa Suomen MM-rallin yhteydessä ajettava Vetomies-kilpailu, jossa tavoitteena on kirkastaa viime vuoden kolmossijaa parilla pykälällä.

Idän Pikajuna –tiimissä nähdään paluumuuttaja kartanlukijan jakkaralla, kun Jussi Martiskin pääsee jälleen kaivamaan nuottivihkon esiin koko kauden ajaksi.

Kaksikko tähtää Kaavin avauskisassa korkealle, mutta eri autojen voimasuhteet ovat vielä arvoitus näin kauden kynnyksellä.

– Toki aina voitto on kiikarissa, kun viivalle asetutaan. Kaluston puolesta kaikki on reilassa, vaikka auto saatiin valmiiksi vasta torstaina. Keli on hieno ja lunta on reilusti reitillä, Hirvonen päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat