Suniselle luvassa enemmän MM-ralleja WRC-autolla?

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen ajaa tällä kaudella kahdeksan MM-rallia M-Sport Ford -tallin WRC-autolla. Suniselle saattaa kuitenkin olla luvassa enemmänkin vastuuta mestaritiimin huippuajokilla.

M-Sport Ford julkisti viime viikolla, että Suninen ajaa tiimin kolmannella Fiesta WRC:llä Ruotsin, Meksikon, Portugalin, Sardinian, Suomen, Turkin, Walesin ja Espanjan osakilpailuissa. Lisäksi suomalaislupauksen ohjelmaan kuuluvat Monte Carlon ja Saksan osakilpailut Ford Fiesta R5 -kalustolla.

Tällä haavaa Suniselta on jäämässä väliin Korsikan, Argentiinan ja Australian rallit. Suninen kuitenkin paljastaa, että hänen WRC-ohjelmaansa saattaa tulla vielä enemmän MM-osakilpailuja.

– Se on mahdollista, Suninen myöntää Autosportin haastattelussa.

– Puhuin asiasta (tallipäällikkö) Malcolm Wilsonin kanssa. Jos asiat sujuvat hyvin ja talli tarvitsee apua valmistajien MM-sarjassa, saatan ajaa useammissakin ralleissa.

Viime kaudella Suninen ohjasti Ford Fiesta WRC:tä Puolan ja Suomen MM-ralleissa, joista hän sai tulokseksi sijat kuusi ja neljä. Suninen luottaa, että ensi kesänä hän voi taistella Suomen MM-rallin voitosta.

– Toyota oli todella vahva Suomessa viime vuonna. Talli on Suomesta, joten he ovat testanneet paljon niissä olosuhteissa. Meidän pitää testata paremmin ja yrittää voittaa koko ralli, Suninen sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat