Quantcast

Espanjalaiskonkari Hyundain WRC-tallissa myös Sardinian MM-rallissa

Dani Sordo saa vyölleen kauden kaksi ensimmäistä MM-rallia touko-kesäkuussa.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talli ilmoitti tiistaina varsin oletetun kokoonpanon kesäkuun alussa ajettavaan Sardinian MM-ralliin. Välimeren saarella korealaisvalmistajan tehdastiimissä ajavat täyden kauden miehet Ott Tänak ja Thierry Neuville sekä espanjalaiskonkari Dani Sordo.

Sordo avaa MM-kautensa Portugalin soralta toukokuun loppupuolella. Sardiniassa mies pääsee heti perään uuden Rally1-auton rattiin.

Sordo oli oletettu valinta Hyundailta sekä Portugaliin että Sardiniaan. Espanjalainen on aiemmilla kausilla osannut käyttää erinomaisesti lähtöpaikkansa hyväkseen hankalissa sorakisoissa ja juhlinut Sardiniassa voittoa kaksi kertaa perättäin vuosina 2019-20.

Hyundain kolmatta tehdastallin autoa jakavat tällä kaudella Sordo ja Ruotsin lipun alla kilpaileva nuori lupaus Oliver Solberg. Portugalista ja Sardiniassa Sordolta odotetaan kovia tuloksia, sillä Solbergin alkukausi on ollut kehno. Sekä Monte Carlossa että viime viikonloppuna Kroatiassa tuloksena oli keskeytys. Kotirallissa Ruotsissa helmikuussa Solberg ylsi kuudenneksi.

Hyundailla tallipomon tehtäviä hoitava Julien Moncet vahvistaa ruotsalaisella Worldrally.se-sivustolla, että Solberg on lähtöviivalla Portugalissa ja ajanee myös Sardiniassa, mutta Rally2-luokituksen autolla.

– Me emme tiedä, kuinka pitkään Dani on vielä riveissämme. Oliver on nuori ja hänen pitää saada mahdollisimman paljon kokemusta. Nyt kun Dani on Rally1-autossamme, on kuitenkin tärkeää, että myös Oliver saa ajoaikaa. Hän kilpailee Portugalissa WRC2-luokassa, Moncet vahvistaa ruotsalaissivustolle.

Lue myös nämä

  • Uusimmat