Esapekka Lappi täräytti suoraan: Ketuttaa, kun ei tiedä, mistä saisi lisää kyytiä

Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen

Esapekka Lappi on mukana palkintokorokekamppailussa Ruotsin MM-rallissa.

Citroen-pilotti Lappi saapui lauantain päivähuoltoon viidennellä sijalla. Kolmossijasta käydään tiukkaa vääntöä, sillä kolmantena ajava Elfyn Evans, neljäntenä oleva Thierry Neuville, Lappi ja kuudetta tilaa hallussaan pitävä Kris Meeke mahtuvat vain kahdeksan sekunnin sisään.

Lappi pääsi nautiskelemaan menosta varsinkin aamupäivän lenkin päättäneellä Vargåsenin pikataipaleella. Tuloksena oli pätkän neljänneksi nopein aika, mutta Lappi odotti parempaa.

– Vähän ketuttaa, kun ei tiedä, mistä saisi lisää kyytiä. Varsinkin viimeinen tuli sikahyvin ja tuntui, että nyt tulee hyvä aika. Sitten tulin fläpille ja näin, että tuli kuusi sekkaa pataan. Rupeaa v******maan, Lappi sanoi suoraan.

Lapin ero kolmantena majailevaan Evansiin on vain 2,1 sekuntia. Neuville on sekunnin edellä suomalaista.

– Totta kai yritämme tulla sen, minkä pystymme, mutta en tiedä, vaatiiko se liikaa riksiä. Thierry menee tosi kovaa, ja millään en pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa nyt aamulla, Lappi totesi.

Aamun kolme erikoiskoetta ajetaan toistamiseen iltapäivällä. Illalla ohjelmassa on vielä kaksi lyhyttä erikoiskoetta – raviradan pyöritys Karlstadissa ja viimeinen rykäisy Torsbyn huoltoalueen vieressä.

– Nyt se vaikea osuus alkaa, kun mennään spooriin. Auto tuntui eilen hyvälle spoorissa, joten luotetaan, että se on tänäänkin hyvä, Lappi sanoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja