Esapekka Lappi sanoi sen suoraan – tällainen suomalaisen rooli on ensi kaudella

Esapekka Lappi ajaa ensi kaudella vain puolikkaan MM-sarjan Hyundailla.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi ajoi viime kaudella täyden sarjan ja kausi oli vahvasti kaksijakoinen.

Lappi ajoi kesällä loistavia tuloksia, mutta loppukesästä ja syksyllä tuli joukko pahoja ulosajoja.

Nyt Lapin ohjelma on kevyempi ja suomalainen tuntuu olevan asian kanssa täysin sinut. Lappi tiedostaa tarkalleen, millainen rooli hänellä ensi kaudella on.

– Kun ajamme kolmatta autoa, niin meidän päätehtävä on tietysti tukea Ottia ja Thierryä saavuttamaan kuljettajien mestaruus ja auttaa tiimiä voittamaan valmistajien mestaruus, Lappi sanoi Hyundain tiedotteessa.

– Tämä ei tietenkään sulje pois sitä, että yritämme voittaa ja yritämme sijoittua jokaisessa rallissa niin korkealle kuin vain mahdollista, Lappi jatkoi.

Lappi joutui viime kaudella opiskelemaan Hyundain autoa ja tiimin toimintatapoja, mutta nyt hän istuu sen suhteen valmiiseen pöytään.

– Viime vuonna kaikki oli meille vielä uutta, mutta nyt on helpompaa, kun tunnemme tiimin ja auton hyvin, Lappi mietti.

– Viime vuonna pystyimme myös kehittämään autoa niin, että se sopi paremmin minun ajotyylilleni ja samalla siitä tuli myös nopeampi. Kaiken kaikkiaan uskon, että kaikki tuntuu nyt paljon luonnollisemmalta ja pystymme olemaan kilpailukykyisempiä kaudella 2024, Lappi uskoi.

Rallin MM-sarjan uusi kausi alkaa ensi viikolla Monte Carlosta. Lappi ei ole kuitenkaan mukana vielä kauden avauksessa, vaan aloittaa kauden helmikuussa Ruotsista.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Lue myös nämä