Esapekka Lappi paljasti, miksi ralli jäi kesken – ”Aika paljon harmittaa”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Esapekka Lappi koki rajun takaiskun jo Sardinian MM-rallin toisella erikoiskokeella, kun Fiesta WRC:n moottori rikkoutui.

Lappi oli avauspätkän jälkeen kisassa toisena, joten keskeytys tuli ikävään saumaan, kun vihdoin myös Fordilla kyyti olisi riittänyt kärkitiimejä vastaan

– Toin datakortit tiimille, niin annetaan heidän tutkia asia ja purkaa auto. Jannen (kartanlukija Ferm) kanssa kyllä purettiin kaikki pois jo pätkällä, puskurit, panssarit ja kaikki. Näytti siltä, että jäähdytin oli kuiva ja kaikki putket olivat kiinni, mutta moottorin lohko oli märkä, Lappi sanoi Rallit.fille.

– Se vähän jännittää, että olisiko se moottori sitten rikki. Jos mun mekaanikon taidot pitävät kutinsa, niin tämä kisa oli hyvin pitkälti tässä. Toivotaan, että olin huono mekaanikko ja en vain löytänyt vikaa.

Tallikaveri Teemu Suninen mykisti avauspätkällä ajamalla pohjat 12,5 sekunnin turvin ennen Lappia. Tekniikan pettäminen juuri siinä kisassa, jossa myös Fiesta WRC:llä olisi voinut kilpailla palkintosijoista, jäi kaivelemaan rajusti pieksämäkeläistä.

– Yllättävän hyvin lähti kisa liikkeelle. Toki Teemu ajoi ihan älyttömän kovan ajan sinne ensimmäiselle pätkälle. Siitä hatunnosto Teemulle. Se oli vaikea pätkä, mutta se osoitti, että kun auton suorituskyvyllä ei ole niin väliä, voidaan ajaa myös Teemun kanssa hyviä aikoja, Lappi totesi.

– Aika paljon harmittaa. Niin kuin ennakoitiin ennen kisaa, tämä olisi ollut se meidän iskunpaikka. Ehkä oltiin vähän optimistisia, mutta ei ainakaan kovin väärässä. Ei varmasti kukaan uskonut, että olisi voitu ajaa tuota vauhtia ilman testejä. Vaikka päästäisiin ajamaan vielä, taistelu kunnon sijoista on mennyt. Niitä vastoinkäymisiä on ollut niin paljon viime vuosina, että ei oikein hetkauttanut koko homma.

Kuuntele alta Lapin mietteet keskeytyksen jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,352270″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat