Esapekka Lappi korostaa maltin merkitystä- ”Kärsivällisyys palkitaan lopulta”

Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi on rallin MM-sarjassa parhaana suomalaisena viidentenä. Torstai-iltana alkavasta Sardinian osakilpailusta pieksämäkeläinen tavoittelee sijoitusta kolmeen parhaan joukosta.

– Lähdetään parantamaan viime vuoden sijoitusta, kun oltiin neljänsiä. Nyt ehdottomasti tähdätään podiumille. Tämä on kuitenkin sellainen ralli, että jos täysillä ajaa, niin ei pääse maaliin, Lappi summasi Rallit.fille kisan kynnyksellä.

– Ihan täyttä hyökkäystä ei voi laittaa päälle, sillä sitten kolisee ja irtoaa pyörät.  Ehkä jotain 90-prosenttista on täällä vauhti. Silloin ehtii vähän kiertää kiviä, jos on mahdollisuus.

Lappi muistuttaa, että Sardinian haastavilla erikoiskokeilla maltti on valttia.

– Aika paljon se kysyy kärsivällisyyttä, kun ei voi täysillä vetää. Tulos ei välttämättä heti näytä kovin hyvältä, mutta sunnuntaina tilanne voi olla toinen.

– Viime vuonna jäätiin alussa vaihdelaatikon särkymisen takia paljon, mutta sen jälkeen taktiikka oli tosi järkevä, eikä tullut rengasrikkoja. Se riitti siihen nelostilaan. Kärsivällisyys palkitaan, Lappi summasi.

Toyotan suomalaiskuski povaa, että rallin pisin päivä perjantai voi ratkaista koko kisan.

– Perjantai on tosi haastava päivä ja ehkä jopa ratkaiseva. Vaikka täällä on joka paikassa helppo rikkoa renkaita, niin varsinkin perjantaina on vielä enemmän kiviä. Pätkät ovat myös tosi teknisiä ja tienpinta on erittäin rajussa kunnossa, Lappi totesi.

– Rengaskuluma tulee olemaan hirmu iso ja sen takia rengasvalinnat ovat vaikeita. Lauantai ja sunnuntai tuntuvat jopa tavallaan helpoilta päiviltä perjantaihin verrattuna.

Sardinian ralli alkaa torstai-iltana ajettavalla lyhyellä Ittiri Arenan yleisöpyörityksellä. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä