Quantcast

Esapekka Lapin yrityksellä vaiherikas kevätsesonki – vuokrakilpurissa ”kynsitulet” ja huoltopalvelua Kake Randelinille

Toyotan rallitallin tehdaskuski Esapekka Lappi ehti jo vuoden 2020 jälkeen kertaalleen hylätä haaveensa paluusta lajin kirkkaimmalle huipulle.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pieksämäkeläinen ralliässä lähtikin mukaan muun muassa kilpa-autojen varaosamyyntiä ja ajovarusteita kauppaavaan RTE Motorsport -yritykseen, jonka toimitilat sijaitseva naapurikunnassa Varkaudessa. Lappi sai kuitenkin ajopestin Toyotalta täksi vuodeksi ja yritysmaailman kiireet on laitettu hetkeksi sivuun.

– Aika heikosti olen ehtinyt niitä hommia hoitaa. Auttamatta se on sivuun jäänyt. Toki puhelimitse ja sähköpostin välityksellä voin joitain pikku juttuja hoitaa helpostikin. Konkreettinen läsnäolo paikan päällä on silti aika vähissä. Vapaa-aika tahtoo mennä enemmän tai vähemmän perheen kanssa. Katsotaan sitä läsnäoloa sitten, kun ajaminen loppuu, Lappi taustoittaa Rallit.fille.

– Toki hengessä ollaan koko ajan mukana ja meidän tarkoituksenamme on kasvattaa toimintaa. Yritämme silläkin puolella koko ajan paremmin tehdä asioita.

Lapin ja kumppaneiden yrityksellä on vuokrattavissa myös nelivetoinen Toyota Yaris N5 -auto, joka on nähty tämän kauden kaikissa SM-ralleissa. Tunturirallissa tammikuussa autoa ohjasi Jere Rekola ja Riihimäellä sekä Kuopiossa Kari Hämäläinen.

– Yarikselle kuuluu ihan hyvää. Se otti vähän kipinää Tunturissa, kun se syttyi palamaan. Siellä oli pienet kynsitulet konehuoneessa. Jätkät parsivat sen kuitenkin kuntoon. Siinä oli pari yötä mennyt sivusuun, kun kasailivat sitä ennen Riihimäkeä. Ihan hyvin se on ollut vuokralla, Lappi kertoo SM2-luokaan soveltuvasta kilpurista.

RTE Motorsport tarjoaa myös huoltopalveluja kuljettajille. Yksi asiakas on iskelmätaivaaltakin tuttu laulaja.

– Huoltoasiakkaita on myös ollut jonkin verran. Esimerkiksi Kake Randelinille on tehty hommia. Kake veti nolla-autona Riihimäellä, Lappi sanoo.

– Pääasiana meillä on toki ajovarusteiden sekä renkaiden ja varaosien myynti. Toivottavasti jatkuu kuitenkin yhtä vilkkaana myös nuo muut hommat.

Katso alapuolelta Ruotsin MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399892″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat