Quantcast

18-vuotias Toni Herranen hämmästeli luokkavoiton ajanutta kilpakumppaniaan – ”Maalissa Hokkalan aika oli pieni järkytys”

Rallin SM-sarjan talvikauden päätöskisa ajettiin viikonloppuna Kuopion maisemissa.
Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM4-luokassa kilpaileva 18-vuotias Toni Herranen nousi vahvalla suorituksella palkintokorokkeelle.

Ralli käynnistyi jo perjantaina kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella. Nämä pätkät sujui Herraselta ja kartanlukija Sebastian Virtaselta mainiosti.

– Perjantaina varsinkin toisella pätkällä oli siisti ajo, näkyi kello tykkäävän. Jäi heti hyvä fiilis ja oli mukava lähteä lauantaihin, Herranen kertaa tiedotteessaan.

Lauantaina edessä oli seitsemän haastavaa erikoiskoetta. Luokkakärjessä startannut Herranen suoriutui heti aamun ensimmäisestä, peräti 34 kilometrin pituisesta ek:sta virheettömästi, mutta maalissa hämmästys oli suuri. Edellisessä kisassa voittoon ajanut Henri Hokkala kirjautti täällä peräti puolen minuutin luokkapohjat.

– Omasta mielestä se tuli hyvin, pari paikkaa tultiin vähän jopa limitilläkin. Maalissa se Hokkalan aika oli pieni järkytys. En tiedä mikä se isoin ero oli loppupeleissä, kertoisin jos tietäisin.

Luokan voittotaistelun kannalta tilanne näytti tässä vaiheessa haastavalta, mutta toisesta sijasta käytiin päivän aikana mukavaa vääntöä. Lopulta toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle tärähtänyt pohja-aika käänsi tilanteen kolmen sekunnin erolla Herrasen hyväksi. Luokassa kolmanneksi ajoi Jesse Kallio.

– Nähtiin jo silloin, että nyt ei pysty ”Hekaa” haastamaan, mutta ajateltiin pysytellä iskuetäisyydellä – keskeytys alla, niin ei kannattanut lähteä hölmöilemään. Onneksi ihan mahdottomia riskejä ei kuitenkaan tarvinnut lopussa ottaa. Varsinkin toiseksi viimeinen pätkä tuli hienosti ja siinä saatiin vähän rakoa kolmossijaan. Vikalle pätkälle vielä puhdas hyvä ajo, ja kakkossija kotiin, Herranen selvittää.

– Loppupeleissä jäi sijoituksen puolesta hyvä fiilis, tärkeät pisteet. Mutta totta kai harmittaa, kun ei pystytty ajamaan voitosta. Täytyy tutkia, missä sitä aikaa hävittiin varsinkin kolmosella.

Järjestäjille ja erityisesti reittitiimille Herranen antaa kiitosta.

– Hieno kisa! Todella hienot ja monipuoliset tiet, oli nautinto ajaa. Ehkä jopa parhaat tiet tällä kaudella tähän mennessä.

Kokonaisuudessa talvikauteen Herranen on yhdestä keskeytyksestä huolimatta syystäkin tyytyväinen. Yksi voitto, keskeytys ja kakkossija oikeuttavat kolmen ajetun osakilpailun SM-pistetaulukon toiseen sijaan.

– Kyllä talvikaudesta jäi lopulta oikein hyvä fiilis. Sorakisoista olen kuitenkin aina tykännyt enemmän, joten näistä asetelmista on todella hyvä lähteä jatkamaan SM-kautta kesällä, Herranen toteaa.

Rallin SM-kausi jatkuu Turussa toukokuun puolivälissä.

SM4-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen

1. Kristian Nieminen 53p
2. Toni Herranen   52p
3. Henri Hokkala   50p
4. Benjamin Korhola 47p
5. Jesse Kallio   40p

SM4-luokan lopputulokset:

1. Henri Hokkala   1.00.26,5
2. Toni Herranen     +42,2
3. Jesse Kallio     +45,1
4. Benjamin Korhola   +48,8
5. Kristian Nieminen  +1.25,4

Lue myös nämä

 • Uusimmat