Quantcast

Esapekka Lapin uusi WRC-talli nimesi vihdoin tallipäällikön – ”Siirtyminen ralliin on tapahtunut sulavasti”

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundain WRC-tiimi on vihdoin nimennyt uuden tallipäällikön.
Cyril Abiteboul ja Sean Kim
Hyundain WRC-tallin uusi pomo Cyril Abiteboul ja Hyundai Motorsportin nokkamies Sean Kim. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai on ollut vailla tiimipomoa vuoden 2022 alusta saakka, kun italialainen Andrea Adamo jätti tallin. Torstaina Hyundai Motorsport kuitenkin ilmoitti, että WRC-tallin pomoksi tulee F1-sarjasta tuttu Cyril Abiteboul.

Abiteboul on toiminut formuloissa sekä Caterhamin että Renaultin tallipäällikkönä. Rallin puolella 45-vuotias ranskalainen on kuitenkin vielä noviisi.

– Olen erittäin innoissani, että saan mahdollisuuden toimia Hyundain tallipäällikkönä kaudella 2023. Lähden mielelläni johtamaan sekä WRC-tallia että asiakaspuolen projektia. Tiimi on jo aiemmin osoittanut vahvuutensa, Abiteboul kommentoi.

– Odotan innolla, että pääsen sulautumaan osaksi ralliyhteisöä ja opin lisää tästä huikeasta lajista. Hyundai on antanut minulle kaiken tukensa ja siirtyminen ralliin on tapahtunut sulavasti.

Kauden 2022 Hyundain WRC-tallin väliaikaisena pomona toimi Julien Moncet. Aiemmin WRC-auton voimalinjasta vastannut ranskalaisinsinööri toimii jatkossa Hyundai Motorsportin tulevaisuuden teknologian yksikön päällikkönä.

– Toivotan Cyrilin lämpimästi tervetulleeksi Hyundain perheeseen. Hänellä on kokemusta F1-sarjasta, joka varmasti auttaa meitä löytämään uusia mahdollisuuksia ja kasvua. Me haluamme taistella mestaruuksista kaikilla saroilla, Hyundai Motorsportin päällikkö Sean Kim summaa.

 – Annamme tietenkin Cyrilin sopeutua tiimiin rauhassa. Iso kiitos myös Julien Moncetille, joka hoiti oman roolinsa viime kaudella päättäväisesti. Hänen alaisuudessaan tiimi saavutti ennätykselliset viisi voittoa ja varsinkin kauden toisella puoliskolla olimme erittäin vahvoja

Hyundain WRC-tallissa täyden kauden vuonna 2023 ajavat Thierry Neuville sekä Esapekka Lappi.  Espanjalaiskonkari Dani Sordo ja irlantilainen Craig Breen vuorottelevat kolmannessa tehdastallin autossa.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat