Esapekka Lapin Toyota hyytyi testipätkälle – Latvala nopein suomalainen

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi: Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Esapekka Lappi törmäsi ongelmiin Meksikon MM-rallin testierikoiskokeella torstaina.

Lapin Toyota Yaris WRC -auto hyytyi testipätkälle, kun suomalainen oli ajamassa pätkää kolmannen kerran läpi. Lapin paras noteeraus jäi vaatimattomaksi, sillä hän jäi kärjestä 8,5 sekuntia ja oli hitain WRC-kuljettajista.

– Esapekka Lapin auto pysähtyi testierikoiskokeelle. Kaikki on ok, ja tutkimme syytä, joka aiheutti pysähtymisen, Toyota tiedotti Twitterin välityksellä.

Viime vuonna Meksikossa voittanut Citroen-kuski Kris Meeke oli testipätkän ykkönen lyötyään MM-sarjaa johtavan Thierry Neuvillen 0,4 sekunnilla. Fordin Sebastien Ogier ja Ott Tänak jakoivat kolmannen tilan.

Toyotan Jari-Matti Latvala oli nopein suomalaiskuljettaja, eroa Meekeen kertyi 2,1 sekuntia. Ford-kuljettaja Teemu Suninen jakoi kahdeksannen tilan 0,3 sekuntia Latvalaa heikommalla ajalla.

Paluun MM-ralleihin tehnyt Sebastien Loeb sijoittui Sunisen taakse kymmenenneksi. Loeb jäi tallikaverinsa Meeken ajasta 2,6 sekuntia.

Meksikon MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia viikonlopun aikana.